Ismertető - One Piece


Szinte majdnem a legrégebb óta futó anime a One Piece, több mint 500 résszel -nem sokára 600- a háta mögött már elmondhatjuk róla hogy a mai japán animéknek egyik alapköve. Egy 1997 óta futó animéről beszélünk, ami a Shounen Jump magazinban indult, és azóta

Gondolom mind tudjátok, hogy milyenek a kalózok.. rabolnak, fosztogatnak, gyilkolják a népet. Na de mi lenne, ha egy vidám, ifjú és élettel teli "gyerek" akar híres kalóz lenni? A főszereplőnk Monkey D. Luffy is egy ilyen ember. A kalózok korát éljük, amit Gol D. Roger (Gold Roger) utolsó szavai nyitottak:
"A pénzemet és a kincseimet akarjátok? Ha kell, megkaphatjátok! Keressétek meg, mindet egy helyen hagytam!".

Későbbiekben a rajzolása nagyon jól ki lesz dolgozva, és a 2 éves időugrás is rátesz egy lapáttal.

Történet:
Mint írtam, a főszereplő Monkey D. Luffy kalóz akar lenni. De nem is egyszerű kalóz, hanem maga a kalózkirály! Ez csak úgy sikerülhet, ha kihajózik egy bizonyos "Grand Line" nevezetű veszélyes tengerre aminek két része van, ennek a végében, az "Új világban" található a legutolsó szigeten egy kincs, amit maga Gold Roger rejtett el, a "One Piece". Luffy jellegzetessége a szalmakalap, amit Shanks adott neki egy ígérettel miszerint ha remek kalóz lesz belőle eljön majd hozzá visszakérni a szalmakalapját (későbbiekben a zászló ismertetőjele a szalmakalap lesz a koponyán).
Az anime elején Luffy egy hordóban úszkál a vízen, amit az arra járó gyanútlan tengerészek fel is vesznek. A hajó egy kalóz támadás alá kerül, ki akarják fosztani a rakományukat, így azt hiszik hogy a hordóban tömérdek bor található. Sajnálatos módon Luffy előtört a hordóból így csalódniuk kellett a kalózoknak.. majd jól el is intézte őket. A legelső barátja Luffynak az útja során Coby, aki azon a kalózhajón volt a "csicskás". Mivel nem volt még egy társa sem, találnia kellett magának társakat, ő úgy tartja hogy egy kalóznak elengedhetetlenek legyen a következő társak: hajóács, navigátor, mesterlövész, történész, kardforgató, szakács, doktor. Talált is magának, viszont kiderült az illetőről, akit mellesleg Zoronak hívtak, hogy kalózvadász (legalábbis ez a hír keringett róla, mert kalózok vérdíjából élt). Zoro be volt zárva a Tengerészethez, majd miután Luffy segített neki kijutni onnan Zoro csatlakozott hozzá. Mivel még nem említettem, ebben a világban léteznek úgy nevezett "Ördög gyümölcsök". A hátrányuk az, hogy az illető aki megeszi kalapács lesz, vagyis nem lesz képes a vízben mozogni, úszni vagy bármit csinálni, elfog merülni. Luffy is egy ilyen gyümölcs használó, a képessége hogy gumiból van a teste, amit elég szépen ki is használ.
 Szép sorjában keresi társait Luffy, nagy nehezen csalás áldozatnak is bedőlve, nehéz harcok árán de sikerült is megtalálnia magának a jelenlegi legénységet: Zoro (kardforgató), Nami (navigátor), Usopp (hazudós, mesterlövész), Robin (történész), Chopper (Tanuki, orvos/doktor), Sanji (szakács), Franky (hajóács) és Brook (zenész). Rengeteg embernek segítenek, amit bár nem akarnak, de egyben társaiért is teszik, így jutottak be a Grand Line-ra, majd az Új világba.
Tudom kicsit hosszúra sikeredett, de a történetről még sok mindent lehet írni.

Arc történetek
:
  • East Blue : Az egész East Blue tengeri rész, amíg el nem ér a Grand Line-ra.
  • Baroque Works : Itt a 100.000.000 millió Belis vérdíjára tesz szert, és itt csatlakozik hozzá Robin.
  • Skypeiea : Égi szigeti történet, afféle háborús szál.
  • CP9 : Luffy itt győzi le a nagyon erős Luccit, amivel szert tesz a 300.000.000 Belis vérdíjára.
  • Whitebear War : Az utolsó történet az animében, mielőtt jönne az Új világ, és a Halemberek szigete.
  • Fishman Island : 2 év időugrás után lévő legelső történetszál.
  • Pirate Alliance : A jelenlegi történet, Punk Hazard.

    Szereplők:
Monkey D. Luffy: Az álma hogy ő legyen a kalózkirály, ördög gyümölcs használó ezáltal gumiból van a teste. Van egy bátyja, Portgas D. Ace (természetesen nem vérszerinti). Az apja Monkey D. Dragon. Luffy a barátaiért bármit képes megtenni. Folyamatosan az őrületbe kergeti a Tengerészetet.


 Nami: Navigátor, a nevelőanyját aki tengerész megölte egy Arlong nevű kalóz, azóta az uralma alatt van a faluja. Mivel Nami jól tud térképeket rajzolni ezért Arlong felvette, hogy majd Nami visszavegye Arlongtól a faluját. Mindene a pénz, lopni kész. :D A 2. tag Luffy csapatában. Álma egy "mindenes" térkép, körbejárja az országokat, szigeteket és térképeket rajzol róluk.

Usopp: Egy hazudós fajta, sokféle betegsége van, például: Nem mehetek erre a szigetre betegség. Nagyon jól céloz a csúzlijával ami sajátos fegyvere, mert a későbbiekben sokfajta támadásra lesz képes vele. Mesterlövészként vette fel Luffy a csapatába 3. tagként, és nagyon jó barátok. Álma hogy a Tenger legnagyobb harcosa legyen.


Roronoa Zoro: Gyerekkorában megígérte magának hogy ő lesz a világ legjobb kardforgatója, míg nem csatlakozott Luffyhoz kalózok vérdíjából élt meg, ezért a beceneve Kalózvadász Zoro. Az irányérzéke pocsék, folyamatosan eltéved. Háromkardos kardtechnikát használ: 2 kezében és a szájában tartja a kardokat. 1. tag.


Sanji: A Baratie étteremben dolgozott mint felszolgáló, nagyon jó szakács, mert már gyerekkorában kezdett el tanulni főzni. Gyerekkorában nem volt szinte semmije, folyamatosan éhezett, ezért is tanult meg főzni. A harci technikájára külön kitérnék, csak a lábait használja, mert úgy hiszi egy szakácsnak nem szabad hogy a keze megsérüljön. Az álma hogy elérje az All Blue nevezetű tengert. Őt 4. tagként vette fel Luffy a csapatába.


Franky: Egy hajóács, a mestere/mentora tervezte Gold Roger hajóját. A teste fémből van, és kólával tölti magát mert szerinte ez olyan "Szuper". :D Szeret félmeztelenül rohangálni, az álma hogy a világ legerősebb hajóját építse meg, amin majd szeretne utazni, így csatlakozott nagy nehezen Luffyhoz 7. tagként.


Brook: Ördöggyümölcs használó, olyan képessége van, amivel halála után a lelke visszatért eredeti testébe, sajnos ez csak sok-sok év múlva sikerült, meg nem találta a saját testét. Mire visszatért a teste helyett csak a csontváza maradt, ezért szeret viccelni azzal hogy például: "Ilyet még sose láttam, áh! De nincs is szemem amivel látnék". Ígéretett tett Laboonnak, a bálnának Grand Line elején hogy mindenképp visszatér majd hozzá. Remek zenész, mindenféle hangszerhez ért. 8. tagként csatlakozott Luffyhoz.


Nico Robin: Crocodilet szolgálta, amíg Luffy le nem győzte Crocodilet. Gyerekkorában az egész szigetet, ahol lakott elpusztította a Tengerészet, gyümölcs használó, és veszélyessé nyílvánították. Már 77 milliós vérdíja volt kisgyerekként. Régész, történész, érdekli minden ami ősi. Sok féle írást el tud olvasni amit más nem. 6. tagként csatlakozott a legénységhez.

Tony Tony Chopper: Egy Tanuki.. legalábbis így sokszor nevezik szegényt, valójában egy rénszarvas, aki megette az ember gyümölcsöt. Régebben folyamatosan üldözték őt mert szörnyetegnek hitték. Beszél rendesen mint az emberek, és remek orvos. szereti az édes ételeket. 5. tag a csapatban.


Szerintem a One Piece:

Egyik kedvenc.. sőt, a top 1. anime nálam. Bár a pontozásomban 10-ből csak a 9-et éri el mostanában mert egyre unalmasabb. A movie-t még várom ami javíthat rajta, vagy az egész Punk Hazard részt. Háromszor láttam az egészet ameddig épp tartott az anime és nagyon élveztem minden egyes részét. Az elején a rajz nagyon rossz, de képekből látni hogy jelentősen javult a későbbiekben. Izgalommal, akcióval teli anime. A visszaemlékező részeken meg már szinte sírás határán lehet lenni. Ha lehetne azt kívánnám hogy ez az anime jó sokáig kitartson még de sajnos lehetetlen. Csak ajánlani tudom mindenkinek, bárkinek aki szereti a jó kis shouneneket és ezt még nem látta. Viszont mondanom kell valamit, hogy hogyan is ismertem meg az animét. Jelentősen kifogytam az animékből még úgy 2 éve, kerestem valamit, bármit ami izgalmas de nem találtam semmit, végül belenéztem a 60 valahányadik részébe, épp egy filler rész volt ami igazából nagyon unalmas. Hagytam pihenni, míg megint kifogytam az animékből, és elkezdtem az első részétől, sok vicc volt benne amin sokat nevettem, és szinte már a szívemhez nőtt. Remélem tetszett az ismertető. :D

Oh, és majdnem kifelejtettem, a One Piece animének pár zenéjét már leszinkronizálták magyarra, és mind remekül sikerült. Az alábbi linken megtekinthetőek: KATT KATT , és az egyik legjobbat (szerintem) linkelem:

!!SPOILER, MEGNÉZÉS CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!

Írta: AnimeLove HUN / `Kei

Megjegyzések