A cicák élete - Chi sweet home



  Szeretted volna tudni, hogy a cicád mit gondol amikor az öledben dorombol? Vagy amikor elmegy, nem akarod tudni, kivel találkozik? Most megnézheted, hogyan gondolkodik egy cica, na meg hogy mit csinál, ha te nem vagy otthon.


  A Chi’s sweet home egy cica életét mutatja be, aki elkeveredik az anyukájától, majd egy család befogadja. A Yamada család mindent megtesz azért, hogy Chi, az új családtag minél jobban érezze magát, de persze ez nem olyan egyszerű, ha a házban nem lehet állatot tartani, vagy ha egy nagy, medvemacska járja a lakásokat. Ilyenkor tudja meg az ember:  a macskatartás nem is olyan egyszerű.



Szereplők:


Chi: Pici cica, aki nem ismer még senkit, és semmit. Szeret játszani, és azt is ha fésülik, egyik kedvenc játéka a zacskót szétszedni. Kedvenc mondata: Elkapnivaló!

Youhei: Yamada család legkisebb tagja, aki nagyon szereti Chi-t, és a kiscica is szereti őt. Sokszor játszanak együtt, és ezért Chi talán őt szereti a legjobban.

Apuci: imádja Chi-t, de neki kell minden „piszkos munkát” elvégeznie (pl. Orvoshoz vinni) ezért Chi sokszor haragszik rá, Apuci pedig sokszor szomorú miatta (de ilyenkor még jobban igyekszik kibékíteni a cicust)

Anyuci: háziasszony, aki Chi-t eteti, de azért neki is vigyáznia kell: Chi nem mindig azt szeretné, amit ők.

Kormos, más néven macskamedve: egy nagy, fekete macska, szintén a házból (ahol nem lehetne cica) Bár nem egyszer galibát okoz Chi-nek (megeszi Chi cicakajáját) de nem akar rosszat, és segít Chi-nek felnőtt macskává válni.

Házinéni: a házban ő tiltja meg az állatok tartását, persze Chi-ről nem tud, hiszen olyankor a Yamada család szépen elbújtatja a kiscicát. Ettől függetlenül kedves, aranyos, idős néni, akit mindenki szeret.

  Az anime 2008-ban készült, a grafikája egyszerű, pasztell színes és aranyos. 104 részes az első évada, de ez ne riasszon vissza senkit, hiszen egy rész 3 perces, openinggel együtt. Online megnézhető AnimeAddicts oldalán, az összes rész.

  Az anime mellett még készült egy második évad is, illetve egy OVA. Az anime, az eddig 9 kötetes manga alapján készült (amiből csak pár rész van fordítva) a 10. kötete 2013. Augusztusában jön ki.

  Az animében megismerhetjük az átlagos, japán napokat, illetve figyelemmel kísérhetjük Chi mindennapjait, ami vicces és szórakoztató. Akinek volt valaha cicája, az biztosan nagyon szeretni fogja ezt az animét, aki pedig egy szimplán cuki animét szeretne megnézni, annak is mindenképpen kötelező.



Megjegyzések