Egy otaku története - Anime News Nina




Aki sok animét néz, vagy még több mangát olvas, esetleg több már, mint egyszerű fan, az ismerős témára bukkanhat az Anime News Ninában. Hogy miért? Mert pontosan ezt dolgozza fel a webcomic.

Te mit tennél, ha egyik napról a másikra beállítana egy dögös, elflány hozzád, hogy mindent meg akar tudni az animékről? Nos nem dobnád ki az biztos, ahogy Kevin, az átlagos otaku srác se tette ezt Ninával. Nina pedig érdeklődik, animét néz, és igazi fanná válik, és beszerzi kis kedvencét is, miközben mi is egyre mélyebbre merülünk az otakuk félelmetes világába.
  A történethez már van egy tipikus animefüggő lányunk, egy cuki állatkánk, aki édesebb, mint hinnénk, és egy igazi otaku fiúnk, na de kell még egy karakter... méghozzá egy kreatív lány, akinek nem mellesleg ez a munkája, és miatta ismerhetjük meg a conok rejtelmeit nem csak egy fan szemével. Paula, egy kedves, bár néha kicsit durva lány, akivel betekintést nyerhetünk a conon lévő asztalfoglalásba, vagy egyszerűen csak a fanok életébe.
  Ha csak ennyi lenne a történet, az nagyon kevés lenne ahhoz, hogy sikere is legyen, ezért megfűszerezték minden olyan infóval, amit egy fannak tudnia kell, esetleg át kell majd élnie. Ilyen például a mémek világa, vagy a fórumok olvasgatása is, de ne feledkezzünk el a DVD alternatív felhasználásáról sem. Ha pedig valakit az animék érdekelnek annak is van benne tanulnivaló: sok anime/manga megjelenik benne, ami valami miatt híressé vált.
  Persze ezt a művet sem kell teljesen komolyan venni, és a dokumentumfilm-szerűen olvasni, hiszen ez az egyik előnye is: vicces, és ha valami vicces akkor jó is. Sok olyan rész lesz, amit már te is átéltél, de sok olyan ami előtted áll, és ki tudja: talán te is pontosan igy fogod megélni az egészet.
  Ez a mű azért is érdekes, mert nem anime, vagy manga, hanem webcomic és eredeti nyelve is angol, nem japán, mégis minden az animefanságról, és Japánról szól. A rajzolása a keleti mangához is hasonlít, de sokszor inkább a nyugati képregényekre emlékeztet (van amikor szándékosan) A webcomic színes, és szépen kidolgozott, de itt is vannak kivételek, amikor az adott témához igazodik. Mindenesetre aki mangákat szeret olvasni, annak elsőre furcsa élmény lesz.
  Ha pedig valakit felcsigáztam akkor minden héten jelenik meg egy-egy rész az Anime News Network honlapján, természetesen angolul. Magyarul is le van fordítva néhány rész, akik nem tudnak angolul érdemes beletekinteni a magyar változatba is (2007. 10-2009. 07 van fordítva)
  Végezetül szépen kidolgozott mű, ami a fanokról szól fanoknak, és nem csak tanulságos, de vicces is. Érdekes olvasni, de ne vedd túl komolyan, hiszen ez csak... csak egy webcomic.

Megjegyzések