Félelmetes történet előszele - Another OVA







  Sok történetnek van előtörténete, amitől egy anime vagy manga hihetőbb lesz, esetleg arra szolgál, hogy egy-egy szereplőt jobban megismerjünk. Az Another OVA is pont ilyen, ahol nem csak Mei-t ismerjük meg, de az egész történet előzetesét.


  Az OVA története ott kezdődik, mikor Mei testvére még élt, és mindennapos dolgat csinálnak együtt. Találkoznak, beszélgetnek, és ezután pedig, tanúi lehetünk a két testvér életének, ahogy kötődnek egymáshoz, és mindent megtesznek azért, hogy együtt lehessenek és boldogok legyenek.

  Az év közben elkezdődik, és Mei elkezd félni az átok miatt. Sokszor utal is rá, amit akkor érthetünk meg, ha a sorozatot már láttuk, és tisztában vagyunk a történettel. Az átoktól való félelem többször megjelenik, de maga a csavar, hogy hogyan is hat rá, meglepő, mégis emiatt lesz igazán szép a befejezése.

  Az OVA végén láthatjuk az animében is szereplő részt Mei szeméből, amikor elviszi a babát a testvérének. A befejezés ettől lesz igazán szép, és szomorú.

  Mindenképpen ajánlatos először az animét megnézni, és csak utána nekiülni az OVA-nak. Az anime openigje-endigje, illetve az animáció is teljesen ugyanaz, mint az OVA-é.  Ami érdekes az az, hogy az animével ellentétben itt inkább az érzelmekre hatnak, de érdekes még Mei viselkedése is, mennyire más volt, mégis hasonló a testvérével.

  Érdekes darab és csak ajánlani tudom, minden Another nézőnek. Nagyon jól kivitelezett, érzelmes, de nem nyálas, vagy csöpögős. A hangulata más, mint az animének, ezért első betekintésnek nem ajánlanám, inkább az anime után érdemes megnézni.

Megjegyzések

  1. Megéri megnézni, eleinte minden félelmetes, de lassan lelepleződik minden. Kissé nehéz megérteni, nekem is volt olyan része, amit nem értettem, de környezettől függően megértettem. Egy jó kis sztori szerintem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése