Ismertető - Denpa Kyoushi manga


Mielőtt elkezdeném az ismertetőt ejtenék néhány szót az alkotójáról, Azuma Takeshiről. Nem ez az első alkotása, amely a Shogakukan kiadónál jelent meg, korábbi műve a Choudokyuu Shoujo 4946 is szintén itt látott napvilágot, ami 6 kötetig futott.

Történet:
A sztorink "főhőse" Kagami Junichirou, aki egy megszállott anime/manga rajongó és egyben egy NEET. A húga Suzune Junichirou túlságosan is aggódik a bátyjáért, ezért folyamatosan próbálja ösztönözni arra hogy munkát keressen. Viszont Kagami azért nem megy el sehova, mert egy súlyos betegsége van amit ő csak " NT " -nek nevez, magyarul annyit tesz hogy "Nem törődöm" (angolul DC -> Don't Care, Nem érdekel). Ennek a súlyos betegségnek következtében nem tud olyan dolgokat megcsinálni amiket nem akar. A húga végül talál a bátyjának egy állást, a Keleti Shinmei Középiskolában helyettesítő tanárként. Nagy nehezen sikerül el vánszorognia az iskolába, majd meg is lepődik hogy rögtön fel is vették tanárként. Bár ez nem is igazán csoda, mivel Kagami mindössze 17 évesen olyan ötlettel állt elő ami megbolygatta volna az egész világot (de erre most nem térek ki, mert lelövöm a benne rejlő poént). Röviden ennyi, tanárként remekel a főhősünk, de hogy miként.. azt nem árulom el. :P

Karakterek:


Kagami Junichirou: Mint mondtam a történet elején, hogy egy megszállott anime/manga rajongó, és egy NEET, viszont rendkívül okos, főleg a fizika terén. Egy bizonyos "NT" nevű betegsége van, ami nagyon komolyan kihat a magánéletére. Viszont ha valamit meg akar csinálni bármire hajlandó érte, és ilyenkor szinte minden szava izgalmassá válik.. :D


Kagami Suzune: Kagami Junichirou kishúga, nagyon aggódó teremtés, és eléggé türelmetlen, főleg ha a bátyjáról van szó. Az Ichou Középiskolába jár (Egy mellék iskola a Hiiragi Középiskolában). Olyan mint egy normális kishúg, ő szerzett Kagaminak munkát.

Koyomi Hiiragi: Ő az igazgató a Hiiragi Középiskolában, ami elég meglepő a kora miatt. Nagyon sokat nem nagyon tudni róla, szereti az izgalmas dolgokat és célja hogy átformálja Japánt. !!Spoiler!!
Hála az Igazgatónak Kagami újra tanár lehet.


Minako Kanou: A mangában őt láthatjuk először, mint főszereplőt az Shinmei Középiskolában, ami elég jó kis találkozásra sikeredett Kagamival, egyből fel is pofozta a tanárát. Szeret énekelni, a múltjában egy banda vezér volt. Hála főhősünknek, az az álma hogy szinkron színész legyen, egyfajta "hős".


Miho Kitou: Minako Kanou által vezetett bandának egy tagja volt, eleinte mások életét megkeserítő amolyan "rossz lány" jelleme volt, de hála Kagami magánórájának megváltozott a személyisége. Szeret főzni, és többet egyenlőre nem tudni róla.


Kiriko Shikishima: Egy tanár az Ichou Középsuliban, épp kirúgni készültek szegényt, mert rájöttek hogy van egy titkos munkája, egy cseléd lány kávézóban, ennek hallatára Kagami egyből segíteni akart a lánynak, ami sikerült is, ezzel felnyitva a szemeit, hogy szeresse azt amit csinál, és ne törjön össze csak azért, mert kirúgták, végül mégis maradhatott.


Makina Momozono: Az Ichou Akadémián (Középsuliban) az elnök, és egyben a kendo klub csapatkapitánya. Az iskolában az elnöknek megvan az a joga, hogy kirúgja azt a tanárt, akit legjobban elítélnek a tanulók. Végülis Kiriko kirúgatásával saját magát leckéztette meg.


Sachiko Tanaka: Egy mangaka, házitanára Kagami. Nem szokott bejárni az iskolába, mindig otthon rajzolt mangát. Szereti a rajongóit, majd mikor kiderül róla hogy ő a híres mangaka, álnéven: "Kisaki Tenjouin" főhősünk rögtön segíteni akart neki, hogy ne csak otthon maradjon egész nap, hanem az iskolába is térjen be. Segített neki egy fejezetet megrajzolni a mangájából is.

A Karakterek még frissülni fognak.

Mangáról szerintem:

A manga rajzolása szerintem elég jó, főleg a komoly részeknél. A történet fantasztikus, valamiért odaáig vagyok az olyan mangákért ahol a főhős csak a beszélőkészségével, és az olyan rejtélyesen menő viselkedésével szinte elcsábítja a nők szívét. :D Nagyon örülnék neki ha látnám ezt a mangát animében is. Kb. ennyi így hírtelen, és végezetül egy amolyan anime szerűségű ismertető jellegű videó a mangáról. :D


Megjegyzések

  1. Kösz az ismertetőt :) És megszeretném kérdezni, hogy a Denpa Kyoushi manga-t nem tudja véletlenül valaki, hogy magyarúl hol lehet olvasni?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése