Reggeli rövidfilm - Alarm



  A rövidfilmek mindig motívumokkal és szimbólumokkal teli, hiszen az idő szűke miatt nem tudnak mindent kifejteni úgy, ahogy kellene. Persze vannak olyan művek is, amiknél nem feltétlen kell megérteni a szimbólumokat, akkor is szórakoztató lehet, és pontosan ilyen az Alarm is.


  A történet egyszerű: egy férfinek kell felkelnie, és reggeli tevékenységeket elvégeznie. Persze ez nem könnyű, hiszen a takaró alatt meleg van, és még álmos ahhoz, hogy kikeljen, de az óra csörög, nem adja fel, és teljesíti küldetését: jelzi, hogy munkába kell menni.

  Ez a sztori talán mindenki számára átérezhető, és a fordulatok is viccesek, humorosak. A történetben nem kell nagy filozófiai kérdéseket keresgélni, ettől függetlenül biztos a szórakozás, hiszen ki nem akart volna a takaró alatt maradni reggel?

  A rövidfilm kevesebb, mint 9 perc, és youtube-on megtalálható. Mivel némafilm, ezért megnézhető bármilyen nyelvtudás nélkül is. Egy-egy felirat felbukkan, de nem lényeges, megérthető anélkül, hogy tudnánk angolul. A zene benne érdekes, nekem nagyon tetszik, de ízlés kérdése.

   A háttér pont annyira kidolgozott, hogy nem csak el tudjuk hinni, hogy ez akár velünk is megtörténhet, de több motívum illetve poénforrás is felbukkan. Az egyik ilyen a rádión lévő Mesai (a rövidfilm csapat készítői) felirat is, de rengeteg hasonló megtalálható benne.

  A rövidfilmet a koreai: Mesai nevű csapat készítette, 2009-ben. A rövidfilm grafikája 3D-s, a karakter és a háttér pont annyira kidolgozott, hogy egyes részei élethűek legyenek, egyes részei pedig animés-mesés hatást keltsenek.

  Mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen vicces, és érdekes történet, és tényleg mindenki által nézhető kis rövidfilm.

Megjegyzések