Szerelem az emlékezeten innen és túl - Dear Myself







  Te mit tennél, ha elvesztenéd az emlékeidet? Vagy mit tennél akkor, ha hirtelen visszajönne az emlékezetes, de elvesztenéd azokat az emlékeidet, amit a két időszak alatt csináltál? Te képes lennél újrakezdeni az életed, úgy, mint Mizui Hirofumi a Dear Myself-ben?


  Mizui Hirofumi-val pont ez történik: egy autóbalesetben elveszti az emlékeit, majd egy nap arra ébred: visszatértek azok, de elfelejtette az előző 2 évet. Furubayashi Daigo, egy férfi, akivel a két év alatt ismerkedett meg és akivel, az elmondásai alapján szoros kapcsolatba kerültek. Hirofumi nem emlékszik ebből semmire, ezért először durván is válaszol a számára idegen férfinak, majd elkezd nyomozni, hogy megtudja: mi történt, és ki az a fiú, akiről nincs emléke.

  A mangában az érzelmek dominálnak, és ahogy az emlékek visszatérnek és hallhatjuk a történeteket, láthatjuk az érzelmek hatásait az emberekre. A vége az érzelmek kibontakozása, és a hatását láthatjuk az emlékezetkiesésnek, amitől az egész szomorúvá is válik. Mivel két férfi szerelméről szól, ezért shounen-ai műfajba tartozik, de ettől függetlenül is nagyon szép a történet.

  A manga mivel 1998ban íródott, ezért a rajzolása is retro, ami a modern mangákhoz szokott szemnek furcsa lehet. A manga 1 kötetes, azaz 3, hosszú fejezetre bontható. Mivel a főszereplő az emlékeit keresi, ezért a történet nem időrendi sorrendben zajlik, ettől függetlenül könnyen érthető darab.

  A történetet Taishi Zaou irta Eiki Eiki-vel, aki a történetet is rajzolta. Eiki Eiki művei közé tartozik még a Color, ami szintén egy egykötetes shounen-ai, amit magyarul is olvashatunk, a történetíró, Taishi Zaou a Color mellett még a

Koi wa Ina Mono Myouna Mono, ami egy egykötetes yaoimanga. A Dear Myself megtalálható (Color-al együtt) magyarul a manga.hu oldalon.

  Nekem nagyon tetszett ez a manga, érdekes volt, és egy kis retrós yaoi igazán szivderitő a modern alkotások között. Egy negatívuma van, mégpedig a rövidsége: mire belemerülnénk, addigra vége. Ettől függetlenül érdemes vele tenni egy próbát aki szereti a shounen-ai műfajt.

Megjegyzések