A szerelem csapdájában: Romeo x Juliet


 A történet William Shakespeare művének átdolgozása. Neo Veronában játszódik, egy lebegő szigeten, pegazusokkal. A felállás hasonló, ám merőben más, s néhány szereplő is egészen új jellemet kapott az animében.
A várost jelenleg a Montague család irányítja, s a Capulett ház minden tagja halott. Odin, egy fiatal fiú, aki a várost járva egyre jobban elborzad a nyomort látva. Bezzeg a királyi palotában! Ott senkinek sincs gondja, jól élnek, de a népet csak kizsákmányolják! Hazatérve a színházba, támad egy remek ötlete, ha már jó mozgású, és a kardot is tudja forgatni. Jelmezt ragad, s Vörös Forgószél névvel az igazság oldalára áll. Emilia a színházban dolgozó lány meghívást kap a bálba, s magával hívja a fiút is, lánynak öltöztetve őt. Ekkor találkozik Odin és Romeo, pontosabban Júlia és Romeo…

Mit hoz még a sors, e nyakatekert történet szereplőinek? Milyen új darabbal rukkol elő William? Mit rejt a múlt? Mit hoz a jövő számukra? Mi lesz Neo Verona sorsa? Miért lényeges két hatalmas fa?

Szereplők

Leontes van de Montague
Egy kegyetlen, hataloméhes zsarnok, akit nem győznek meg a józan szavak és ész érvek. Neki minden kell vagy semmi, még akkor is, ha az egész világ belepusztul.
 
Romeo Candore de Montague
Anyja jellemét örökölte, igazán kedves és aranyos fiú. Épp ez a veszte is, mivel mindenkinek jót akar, anélkül, hogy másokat bántana. Szívből szereti Juliát, ám menyasszonyával nem őszinte e téren. Viszont kitart saját szavai mellett, becsületes és makacs. Ha valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi, legyen bármilyen nagy ára.

Conrad
A Capulet ház hű szolgája, megmentette Juliát, s az Ő ötlete volt a lány elrejtése is, férfiként. Két hű társa Francisco és Curio, akik mindketten fiatalok, s szeretik a lányt. Conrad nyugodt, bölcs öreg, s főként: hűséges. Egész életét arra áldozta fel, hogy visszaszerezzék a trónt.
 
Juliet Fiammatta Arst de Capulet
Sokáig nem is tudja, hogy Ő a Capulet ház feje, csak azt tudja, hogy kettős-hármas életet él Odin-ként és Vörös Forgószélként egyaránt. Kedves, szeretetre méltó lány, aki kiál saját igaza mellett és nem fél visszariadni még a harctól sem. Ugyanakkor mégis csak nőből van, hiába mutatja magát erősnek.


Tybalt Volunia de Capulet
Remek kardforgató és lovas, de főként rejtélyes figura. Nem bőbeszédű, inkább a harapófogót kell bevetni nála. Egyetlen célja, hogy megölje a királyt, lehetőleg még Julia előtt. Nehezen, de elmondja a lánynak, hogy rokonok, ám e szálak jóval bonyolultabbak, mintsem gondolná az ember.

2007-ben jelent meg Japánban, 24 részes, Fumitoshi Oizaki rendezte, Reiko Yoshida írta, készítette: Gonzo Studio és a SKY Perfekt Well Think. Magyarországon 2009-ben jelent meg, az Animax által, szinkronizálták is. Az anime készítői több Shakespeare művet dolgoztak fel a történet elkészítése során, nem csak a Romeó és Júliát, bár a fő vonalat ez a darab alkotja. A manga adaptáció azonban nagyban eltér az animétől!
A rajzolás jól sikerült, a történet pedig egyszerre szórakoztató és szívszorító, sok csavarral és meglepetéssel. A kötelező olvasmányt azonban nem helyettesítheti, még mielőtt valakinek megfordulna a fejében!

Megjegyzések