Amnesia – Te? Mi? HOGYAN?!?


 Képzeld el, hogy felébredsz egy reggel és azt se tudod, ki vagy. Nem szólsz a dologról senkinek a munkahelyeden, de még a barátaidnak se említed meg. Közben felbukkan egy Orion névre hallgató tündér, akit csak te látsz és hallasz. Mit tennél?
Főhősnőnk, kinek neve rejtély, de nevezzük Heroine-nak, mivel több oldalon így lehet megtalálni. Nos, szóval Heroine elméletileg frontálisan ütközött egy szellemmel, Orionnal és ezért amnéziás lett. De, ha ennyi lenne a történet, nem lenne olyan népszerű. Ugyanis van még egy csavar. A lány augusztus elsejétől kezdődően ismétli életének egy pár hetét, hónapját, ám a körülötte élők mindig másként viselkednek vele. Egyszer az egyik fiúval jár, máskor a másikkal vagy épp senkivel; a főnök egyszer vidám és kedves, máskor jobb hozzá se szólni… Azonban vannak bizonyos dolgok, amik megegyeznek. Többek között ilyen egy kirándulás; egy fan klub; és egy folyton felbukkanó, ismeretlen srác. S mire megértené a helyzetet vagy kezdené megszokni a dolgokat, történik valami és ismét augusztus elsejét írnak, és kezdődhet minden előröl..
Orion végül párhuzamos dimenziókról kezd beszélni, ám ő se érti a dolgot teljesen, ahogy azt se tudja, melyik a valóság a sok közül. Egyetlen dolog biztos csupán: nem álomról van szó. 
Mi lehet az ismétlődés oka? Hogyan szabadulhat ki ebből a folytonos bizonytalanságból? Kihez húz a szíve? Talán áll valaki a dolgok mögött? Ki jelenti rá nézve a legnagyobb veszélyt, s kiben bízhat?

Szereplők

Heroine
Főhősnőnk, aki nagyon szép, kiskutya szemekkel tud nézni mindenkire, és a dadogás nagy mestere. Ám mit is várunk, mikor azt se tudja, kicsoda Ő maga és mi történik körülötte? Kedvenc motívuma a rózsa. Orion segítségével próbálja összeszedni emlékeit, ám a szellem olykor hosszú időre eltűnik.

Shin
Egy évvel fiatalabb a lánynál, gyerekkori barátja és a szerelme. Próbálja megvédeni a lányt, miután rájön, hogy amnéziás lett egy baleset következtében, amiben hibásnak érzi magát. Egyetlen dologban biztos: ha már egyszer kiharcolta, hogy járjanak, ezt nem hagyja veszni.

Ikki
A lányok között igazi híresség, ám minden kapcsolata három hónapig tart csupán egy rejtélyes okból kifolyólag. A kávézóban, ahol dolgoznak, sokszor segít a lánynak, neki is feltűnik, hogy valami nincs rendjén. Lassan három hónapja járnak és örülne, ha kivételesen nem csalódna…

Kent
Egy igazi matematikus, aki még azt is kiszámolja, hogy mennyi erőt kell kifejtenie kezének kézfogásnál. Ugyanakkor szinte semmit se tud a férfi-nő kapcsolatokról, még kevesebbet a randevúkról. Ő az első, aki megismeri a teljes történetet és Oriont is.

Toma
Gyerekkori barát, akárcsak Shin. Szeretné megvédeni a lányt, így mikor az ártatlanul rákérdez, lazán rávágja, hogy járnak. A védelmi szándéka azonban kissé túlzássá válik, mikor bezárja a lakásába és mindent megtesz annak érdekében, hogy ne jusson ki a házból…

Az anime /visual novel/ egy PlayStation Portable Otome game (elméletileg párkeresős játék) adaptációja, ami 2013-ban látott napvilágot. A játék 2011-ben készült. A rajzolása igen csak különleges, főleg, ha a szemekről van szó – a szivárvány eltörpül mellettük. A történet kissé zavaros, mikor azt hinnéd, végre tisztázódik valami, még jobban megkavar. Amikor azt hiszed, ismered, kiderül, hogy mégse. Lassan jó lenne megismerni önmagad is, nem? Ha pedig ez egy kártyapakli, akkor a joker lesz a titokzatos idegen?

Ráadásul még nincs vége! Saját felelősségre kezdje el mindenki nézni, aki bírja, hogy egy egész héten át áhítozik a következő, idegölő és romantikus rész után! 

Megjegyzések