Az emberek lelkei - Black*Rock Shooter




 A gimnáziumi évek nem könnyűek, mindennapos gondokkal küszködünk, mint a tanárok, a sok lecke, a különórák, és ha nem lenne elég még barátkozni is szeretnénk. De mi van akkor, ha nem tudunk barátkozni, vagy pont, hogy túl sok barátunk és elfoglaltságunk lesz, és nem törődünk eleget a barátokkal, akkor mi lesz velünk? És a barátainkkal?

  Egy lány, Kuroi Mato gimnazista lesz, és ott találkozik új emberekkel, na meg régiekkel is. Régi ismerőse Koutari Yuu-val egy kosárlabda edzésre járnak, de mégis szeretne új barátokra lelni. Egy lányról, Takanashi Yomi, nagyon megkedvel, és kiderült, hogy összeköti őket a kedvenc könyvük, a Milliószín világ. Ez az új barátság kezdete, amikor két lány találkozik: ennyire egyszerű lenne?
  A történet így átlagos lenne, de Yominak is van gyerekkori barátnője, Izuriha Kagari, aki egy tolószékes lány és lelki terrorban tartja Yomit. Mikor a lány kiszabadul Kagari karmai közül, és mikor minden jónak látszik, talán pont akkor következik be a legnagyobb csalódás.
  Ez a történet egyik része, a másik, ami a belső ének harca egymással. Itt vannak csaták, háborúk és harcok, egymás ellen. Ha valaki elveszt egy ilyen csatát, minden hozzá kapcsolódó emléket elfelejt, és érzelemmentes test  marad csak. A belső ének harca látványos, igazi harcokat láthatunk, amik izgalmasak, mégis szomorúak. 
Szereplők:                      
Kuroi Mato és Black Rock Shooter
Mato egy nagyon kedves lány, barátkozó típus, aki szeret más lányokkal lenni, de sokszor kétségei vannak. Mato senkinek se szeretne fájdalmat okozni, ezért olyan erős Black Rock Shooter. Kedvenc könyve a Milliószín világ, ami sokszor feltűnik a sorozat során.

Takanashi Yomi és Dead Master:
Barátja lesz Mato-nak, akivel sok közös hobbija van, mint a mesekönyv is. . Kagari eleinte teljesen birtokolja Yomit, és ezért nem akar Mato barátja lenni, később viszont, figyelem hiányában  összeomlik, és Dead Master színre lép.

Koutari Yuu és Strenght:
Yuu is kosarazik, mint Mato, és mindent megtesz azért, hogy legjobb barátja legyen a lánynak. Sok fájdalom érte, ezért szeretne minél boldogabb lenni, és ezért van szüksége Mato-ra.

Izuriha Kagari és Chariot:
Kegyetlen, aki kezdetben nem gondol mások érzéseire, később viszont az iskolában új életet kezd, emiatt sok problémát okoz majd.

Irino Saya és Black Gold Saw:
Ő az iskola tanácsadója, akihez sokszor megy Mato, ha nem tudja, mit kellene tennie. Mindig nagyon kedves, de ez csak az álca, hiszen ő ismeri a belső éneket, és útmutatást tud adni, mit kell tenniük a békéért.

  A Black Rock Shooter egyrészes OVA 2010-ben látta meg a napvilágot, a TV sorozat, ami összesen 8 részes, 2012-ben készült. A manga 2011-2012 között készült, és magyar fordítása is elkezdődött, az OVA és a TV sorozat fent van AnimeAddicts-on.
  Érdekessége, hogy az openinget Hatsune Miku énekelte, ezért jellegzetes és egyedi az opening. A grafikája szép, olyan mint egy festmény, mégis részletes. A normál, emberi világ szép, világos, a másik oldal pedig sötétebb és színekben nem olyan gazdag, mint az emberi világ.
  A Black Rock Shooter olyan alkotás, ami érdekes, és izgalmas, mégis komoly . Rengeteg metaforát és hasonlatot használ, főleg a Millió szín világ miatt. Kellemes anime, érdemes egy próbát tenni vele. 

Megjegyzések