Biztos nem félsz a sötétben? - Rémmetró

 3 kötetes manga.
Írta: Tokyo Calen. Rajzolta: Yoshiken.
2007-ben jelent meg az első kötet Japánban, a Tokyopop kiadásában. Itthon 2008 óta kapható a MANGATTACK-nál.



A történet egy különös fiú körül játszódik, aki látja az emberek életerejét, egy lángot a testben. Ennek következtében Seija, az Alsó Világ Kalauza lesz Tokió metróvonalán. Miután az utolsó szerelvény elhagyja az állomásokat, és minden ajtót bezártak, akkor jön e szerelvény, mely a holtakat szállítja.
Azonban a holtak bosszúra szomjaznak, vagy egy ártatlan halandó véletlenül bent reked a megállóban. Seija, ha úgy látja jónak, akkor az ártatlant kisegíti a bajból és megpróbálja kijuttatni a megállóból, mielőtt még meghalna. A fényes kijárat felé tereli báránykáit, míg a pokolra szánt, romlott lelkeket, vagy a már alig pislákoló életeket nem engedi ki, őket a szerelvény viszi tovább a Holtak Birodalmába.
A manga egy percre se hagyja unatkozni az olvasót. Egyrészt horror, így az adrenalin felpörgeti az embert, másrészt, minden fejezetben újabb és újabb áldozatot ismerhetünk meg, akiért aggódhatunk. Akad itt kisgyerek rossz családból, cselédlány, egy lepecsételt kard és a szelleme… tehát a társaság elég sokszínű. S ami meglepetést okozhat: még egy románc is kezd kialakulni a történet folyamán.



Mi lesz a vége? 
Mind meghalnak? 
Seija örökre magányos marad?
Kinek van esélye még élni?
Ki lesz ártatlanul is áldozat?



Megjegyzések