Chibi Miku nagy kalandjai - Chibi Miku-san



 Sokan ismerik, és szeretik a Vocaloid tagjait, még többen szeretik Miku-t, és az ő hangját. Akik pedig szeretik Miku-t, vagy más Vocaloid szereplőt, akkor ezt a kis mangát is szeretni fogod.
  A mangának több apró kis története van, mint Miku póréhagymájának megjavítása, vagy a Negi Cola megkóstolása. Emellett még sok-sok apró történetet találhatunk, mint a meleg idő vagy éppen az eső túlélése is, de láthatjuk a fanok kedvenceit is, a figurákat. Persze Miku és a póréhagymája elválaszthatatlanok egymástól, ezért szinte mindig vele van és egy kis átalakítással, de hasznosítja pici Miku.
  Az első fejezetben Rin-nel is találkozunk, aki megtréfálná Miku-t, majd a második fejezetben Black Rock Shooter alakja tűnik fel (a Black Rock Shooter anime openingjét Miku énekelte, a szám címe: Black Rock Shooter) A harmadik fejezetben láthatjuk Macska-Miku-t, illetve megjelenik Len is. A következő fejezetben láthatjuk Kaito-t és Meiko-t is egy egészen furcsa helyzetben, míg az ötödik fejezetben már új szereplő nem lesz. A csoportképben több Vocaloid tag látható, ami kárpótol minket, ha kedvencünk mégsem szerepelt a mangában.
  A manga nagyon vicces, igazi paródia, ami nem csak megmosolyogtat, de szórakoztat is. A manga yonkoma vagy 4-koma, ami a négypaneles megvalósítást jelenti. A Chibi-Miku-ban ehhez még minimális szöveg társul, ami viccessé és könnyen érthetővé is teszi a mangát.
   2010-es manga összesen 5 fejezetes, de elvileg lesz folytatása (én nem találtam több fejezetet eddig) az 5 fejezet le van fordítva magyarra, a szöveg nagyon jól van beszerkesztve, és még cukibbá teszi a történetet. A fejezet végeken egy kis szöveg is van, amit a fordító írt az olvasóknak.
  Aki szereti a Vocaloid-ot vagy Miku-t, annak mindenképpen ajánlani tudom. Nagyon édes,  és vicces is. Nem hosszú történet (számomra sajnálatos módon) ezért akár útközben is átlapozgathatod ezt a kis szösszenetet. 

Megjegyzések