Csajkommandó - Kiddy Grade


A történet a távoli jövőben játszódik, ahol az emberiség több bolygót is benépesített, így az űrhajózás mindennapi. Rengeteget fejlődött a nanotechnológia, de a technológiával együtt a bűnözés is fejlődött.
Lumiére és Éclair két fiatal lány a GOTT-nak (Galaktikus kereskedelmi és ellenőrzési központ) dolgozik, ami egy univerzum szintű rendőrségnek felel meg. A GOTT-on belül van 12 fő, akik az Árnyék Szakaszban (ES Force) dolgoznak. Legfőbb különlegességük, hogy nanorobotokat ültettek a testükbe, ezáltal egyes képességeiket tovább fejlesztve, erősebbé téve.
Az események egyaránt viccesek, ám a szálak egyre bonyolultabb csomót alkotnak. Terroristák bukkannak fel, árulók lépnek színre a GOTT-ban, s kiderülnek a múlt árnyai is.
Ki van a háttérben? Ki tör a lányok életére? A lányok újjászülethetnek? Mi van az emlékeikkel?


Szereplők

Éclair
Nagyon vidám, élénk, energikus és bátor lány, aki képtelen sokáig egy helyben maradni. Az eleganciára és a szabályokra magasról tesz, ha a helyzet úgy alakul. A Power (erő) nevű képesség birtokosa, ami emberfeletti erővel és sebességgel ruházza fel.

Lumiére
Sokkal fiatalabb társánál, ám komoly és jámbor, kedves lány. Inkább leül egy jó könyv társaságában, semmint, hogy rohangáljon. Igyekszik elegánsan viselkedni és felülemelkedni érzelmein. Képessége a Puppet (baba), mely által számítógépekkel képes kapcsolatba lépni akár a nélkül is, hogy hozzá érne a készülékhez.

Eclipse
Az Árnyék Szakasz vezetője, aki kedveli a lányokat, bár ettől függetlenül nehéz és irracionális megbízásokat ad számukra, mintha tesztelné őket. Komoly és megfontolt, de érzelmesebb oldalát is megismerhetjük.


A 24 részes anime 2002-ben készült a Gonzo Digimation által. Keiji Gotoh rendezte. A történetet kiegészíti 3 film: Kiddy Grade: Ignition; Kiddy Grade: Maelstrom és Kiddy Grade: Turth Dawn. Mindhárom 2007-ben készült el. Manga és regény adaptáció is megjelent a történetről.
Rajzolása igényes, a történet különleges. Az, hogy a lányoknak több alakjuk is van, képesek újjá születni, különösen feldobja az animét. 


Megjegyzések

  1. Továbbá kijött még a második évad is, szintén 24 résszel, illetve a hozzá tartozó Pilot is.

    http://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.2408

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése