Egy onigiri élete - Watashi wa Onigiri



   Szerinted milyen lehet nem emberként élni? Milyen lehet egy állatként, egy növényként, vagy… vagy milyen lehet egy onigiriként élni? Ebből a visual novelből megtudhatjuk ezt is.

  A történet egy onigiről szól, aki az áruház polcán rádöbben, hogy van tudata, érzései. Ő meséli el nekünk, ahogy bejön a boltba egy lány, Berett-chan és vesz egy onigirit meg egy oolong teát ebédre. Innentől talán nem kell mondanom mi fog történni.
Szereplők:
Onigiri:
Ő szemszögéből látjuk a történetet, ahogy a boltban üléstől, mélyen szántó gondolatain át, egészen a parkig, ahol az ebéd lesz. Nem láthatjuk (bár mindenki látott már onigirit) ezért nem a visual novelből rakok be képet.

Berett-chan:
Egy átlagos kislány, aki ebédet vásárol (és nagyon cuki)

  Érdekes kis játék, szép a kivitelezése, igazán illik hozzá ezek az élénk színek, de itt még inkább érződik, hogy rövid. Alig 5 perc alatt ki lehet játszani. Választási lehetőség sincs, ezért nevezhetjük kinetic novel-nek. Háttér zene sincs, de ez sem baj, hiszen rövid.
 A visual novel 2009-ben készült, Deinarious készítette. Elvileg a készítőnek csak ez az egy munkája az, amit publikált a többi visual noveljét nem osztotta meg a közönség előtt. A visual novel elérhető magyarul is.
  Ami nekem a végén eszembe jutott, hogyha az onigirt nem hallja senki, pedig tudata van, akkor miért biztos benne, hogy az oolong teának nincs tudata? Ettől függetlenül érdekes, nekem tetszett, a rövidsége ellenére is, szóval ajánlom mindenkinek, hogy játsszon vele.
  

Megjegyzések