Egy rejtélyes erdő története - Hotarubi no Mori e



  Az animék között rengeteg olyan van, ami valamiben kiemelkedő, és ezért lehet szeretni. A Hotarubi no Mori e egy olyan anime, ami különleges, mégis klasszikus, egyszerre vidám, mégis szomorú, de az biztos, hogy nem lehet csak úgy elmenni mellette.
  A történet egy kislányról szól, aki még 5 éves korában eltéved egy erdőben. Egy furcsa, emberalakú youkai talája meg, aki álarcot visel, és aki segít a lánynak kitalálni az erdőből, de elmondja, hogy ember nem érhet hozzá. A kislány nem érti meg, és rengetegszer ugrana a youkai ölébe, aminek következménye egy bottal mért ütés a fejére.
  Ezután minden nap meglátogatja Gint, a youkait, amíg csak tart a nyár. Hotaru csak nyáron van a bácsikájánál, ezért máskor, amikor iskolába jár, akkor a városban van, messze Gintől.
  Az anime az érzelmekre épít, ahogy Hotaru és Gin kapcsolata egyre mélyül, illetve ahogy az érintések ellenére is kitart a szerelmük. Láthatunk más youkaijokat is, akik védik Hotarutól Gint, hiszen az erdő Gin családja, és félnek, hogy elveszítik őt. Gin is olyan, mint egy szentjánosbogár: tűnékeny álom, ami bevilágítja életünk egy részét? Mi lesz Ginnel, és Hotaruval? Sikerül együtt élniük?
Szereplők:
Hotaru:
Kislány, aki a történet során egyre idősebb lesz. Kedves, aranyos, és nagyon aktív, aki legszívesebben Gin ölébe ugrálna. Amikor nincs Ginnel, olyankor is rá gondol, és emiatt figyelmetlen.

Gin:
A youkai, aki valaha ember volt, és a youkai-ok nevelték fel, és ezért nagyon vigyáznak rá. Kedves, de titokzatos, akit Hotaru meg akar ismerni. Ha egy ember hozzáér, akkor eltűnik.

  Az 2011-ben készült anime 44 perces összesen, vagyis elég rövid, a történet jóval hosszabb is lehetett volna. A manga, ami 2002-ben íródott 49 oldal, és az anime változat teljes mértékben hasonlít a mangára. A manga készítője többek között a Natsume Yuujinchou alkotója is, ezért a két történet nem csak grafikailag hasonlít, hanem felépítésében és a youkaiok alakjában is.  
  A rajzolása szép, részletes, az anime pasztellszínes, shoujos történetre hasonlít. Nagyon szép a kidolgozása, főleg a vége, a Youkaiok nyári fesztiválja. A zene is szép hozzá, lágy, igazán illik a grafikához, és a történethez.
  Kedves kis történet, bár a vége nagyon szomorú lesz, ettől függetlenül érdemes megnézni, hiszen jó a története, szép a grafikája is, és igazán mélyre hatoló történet. Csak ajánlani tudom, a rövidsége ellenére is. 

Megjegyzések

  1. Nagyon szívhez szóló kis történet.

    VálaszTörlés
  2. Azt nem magyarázták meg, hogy miért nem érhet az emberekhez? Mármint azt tudom h akkor eltűnik de miért tűnik el?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése