Felnőtt játék - Togainu no chi



  Mit tennél, ha a legjobb barátod, a pénzért verekedik, egy nap elviszi a rendőrség egy ismeretlen helyre? A mi főhősünket (Akirát) követik, és egy srác (Keisuke) megpróbálja megvédeni ebben a pokoli játékban.

  A történet ezzel kezdődik, és ott folytatódik, hogy megismerjük a játékot: Mindenki kap 5 dögcédulát, amin a francia kártyák lapjaihoz hasonló szimbólumok vannak. Akinek sikerül összegyűjtenie egy royal flösht, az elmehet és kihívhatja Il-re-t. Aki legyőzi, megnyerte a játékot és visszamehet a normális életbe, pénzjutalommal és hírnévvel. A dögcédulákat úgy lehet gyűjteni, ha valaki megküzd a játékosokkal, úgy hogy közben van szemtanú. Ha a másik a földre kerül, akkor veheted el a dögcéduláját. Ha nem kell neked a dögcédulád, akkor beválthatod ételre, italra, vagy más eszközre (pl elsősegélycsomagra) Ha a nyakadban nincs egy dögcédula sem, akkor vesztettél, és kivégeznek, mint a szabályszegőket.
  Akira játékba kerülése után hamarosan csatlakozik Keisuke is, de előtte még találkoznak a veterán játékossal: Rinnel. Ő ismerteti meg vele a játék mélységét, és segít beilleszkedni vagyis túlélni ezt a játszmát. Közben feltűnnek a csalók, és a szabályokat védő két orgyilkos. Emellett megismerjük Igura (a játék) egyik fegyverét egy sárga folyadékot, a Line-t, ami egyfajta drog. Felfokozza az állóképességet, de függővé tesz téged. A történetben előre felé egyre több szerepe lesz, és nem csak azért, mert sokan fogják szedni.

Szereplők:

Akira:
Szótlan, de felelősségteljes férfi, aki ha lehet, elkerüli a harcot, és csak túlélni akar. Bl@ster nevű utca játékban kezdett harcolni, majd a rendőrök letartóztatták, és felajánlották, hogy vagy életfogytiglant kap vagy elmegy Toshimába játszani és legyőzi Il-re-t. 

Keisuke:
Akirát bálványozza, ő az aki szíve szerint még a széltől is védené Akirát, ezért is megy vele a játékba. Nem túl erős, ezért sokszor Akira menti meg őt. Nagyon érzelmes, ami sokszor idegesítő is lehet.

Rin:
Veterán játékos, aki információval kereskedik. Bosszú hajtja, hogy megölje azt, aki a barátait is megölte, a történet vége felé kihívja Il-re-t.

Motomi:
Szintén információ kereskedő, aki Rinnel is tárgyal. A játékban lévő emberekhez képest sokkal idősebb, de megfontoltabb is.

Takeru:
Dögcédula tolvaj, aki azért nyerné meg a játékot, hogy a pénzből a családját eltartsa, és hogy hírneve legyen. Felszínes, de sokszor a cselekedeteinek mélyebb értelme is van mint elsőre látszik. Line függő lesz.

Arbitro:
A játék főnöke, aki perverz és szolgái azért vannak, hogy kielégítsék.  Ő termetette (egy emberből) Kau-t, az emberi kutyát. Gazdag, de gyáva, a versenyben esélye se lenne.

Gunji és Kiriwar:
A játék tisztaságát őrzik, aljasak és bárkit kivégeznek, akit kell. Egymás ellentétei, ezért sokszor vitáznak, nagyon hangosak, a játékban általában félnek tőlük vagy csak kerülni próbálják őket.

Shiki:
Rejtélyes, fekete alak, akiről nem sokat tudunk. A történet végén lesz fontos szerepe.


  Az 12 részes anime 2010-ben készült, a 2005-ös visuel novel alapján. Készült még belőle egy manga és rengeteg doujinshi. A visuel novel teljes mértékben yaoi alapú, míg az anime enyhe shounen-ai. Aki egy minimálisan se szereti annak fog csak gondot okozni, de egy csók se csattan el (se semmilyen fizikai jele nincs), csak a szereplők között érezzük a vonzódást.
  Az animáció jó, bár sokszor a környezetet láthatjuk, illetve egy idő után már csak sötétben játszódó jelenetek lesznek (ami nem tesz jót) Az openingje és endigje is jó, maradandó élmény.
  A történet és a zene ami miatt mindenképpen érdemes megnézni, viszont néhány karakter eléggé idegesítőre sikerült (kinek mi nekem Shiki az akitől falra másztam) illetve negatívum még, hogy a yaoi szál nem bontakozik ki (vagyis férfiak is simán megnézhetik) Láttam már ennél rosszabb animét is, és a játékos volta miatt egész érdekesre sikerült. Egy próbát megér mindenkinek. 

Megjegyzések