A természetfeletti erők harca! - Hellsing

Mit tennél, ha egy küldetés során magadra maradnál, és zombik között találnád magad?
Seras Victoria átlagos rendőrlány, kissé esetlen, de imádja munkáját. Azonban egy napon, vámpírokkal találja szembe magát. Az egyik meg akarja ölni, míg a másik az örök életet kínálja fel. A lány rövid habozás után az élete mellett dönt, hiszen még csak 19 éves. A Hellsing Intézet (Angol Királyi Protestáns Lovagrend) vezetője, Integra nem repes a boldogságtól, hogy egy újabb élőhalottat kell alkalmaznia. A Hellsing Anglián belül vadászik szörnyekre – zombikra és vámpírokra első sorban. Legfőbb és legtitkosabb fegyverül Alucard, a vámpír, aki most az embereket szolgálja, hogy saját fajtájának hitványabbjait kiirtsa. A ház komornyikja, Walter ügyeket intéz és fegyvereket szerez be. Ellenségül a Vatikán XIII. szekciója, az Iscariot-iak. Vezetőjük Maxwell a protestánsok ellen van, jobb keze és a Vatikán titkos fegyvere Alexander atya, aki öngyógyító képességek birtokában van. Az Iscariot-iak és a Hellsing próbál egyezkedni, ám nem járnak túl sok sikerrel. Egyedül a Millenium névre hallgató szervezetről tudnak csak kulturáltan beszélni.
De milyen szervezet is ez a Millenium? Milyen ellenségek bukkannak még fel? Ki akarja még Anglia pusztulását? Mi minden derülhet még ki a vámpírokról?


Szereplők

Integra Fairbrook Wingates Hellsing
Apjától örökölte a házat és a címeket, megküzdve nagybátyjával, saját oldalára állítva egy vámpírt. Makacs, erős akaratú, határozott nő, akit a munka éltet. Ki nem állhatja Maxwell-t és bandáját, tiszteli Alucard-ot, de ugyanakkor pórázon is tartja. Pontosan tudja, hogy mit akar.

Alucard
Egy több évszázada élő vámpír, aki „új” születésű, elkorcsosult társaira vadászik. Nem sűrűn mutatja ki érzelmeit, inkább csak a harcokban leli örömét. Seras-t a maga kissé beképzelt és arrogáns módján próbálja tanítani, több-kevesebb sikerrel. Ha tehetné, megölné Alexander-t.


Walter C. Dornez
Komornyik, öregedő vámpír, a „kaszás”. Segít Integra-nak intézni a papírmunkát, teljesíti Alucad minden óhaját, és próbál lelket verni Seras-ba, és segít neki beleszokni új életébe.  Ugyanakkor végzi komornyiki teendőit is: ajtót nyit, vendéget kísér, teát szolgál fel.

Seras Victoria
Az éjszaka egy újabb teremtménye. Kissé ügyetlen és butuska lány. Sokáig nem akar vért inni, mert fél, hogy elveszti a maradék emberi tulajdonságát is. Alucard sokat morog vele emiatt, holott ő kitartóan próbálkozik a maga módján.

Enrico Maxwell
A kereszténység számára a mindenség. Aki, és ami nem illik bele ebbe a képbe, azt gyűlöli és megveti. Legfőbb ellenségének a Hellsing-et tartja, különösképp Integra-t, akit „protestáns szukaként” is emleget. Minden vágya, hogy a nő behódoljon neki.

Alexander Anderson atya
Regenerátor, akit Alucard csak „Júdás papjaként” emleget. Ők ketten esküdt ellenségek, ám míg Alucard bizonyos keretek között vadászik, addig Alexander az éjszaka minden teremtményét ki akarja irtani. Igazi inkvizítor, aki eredményesen veszi fel a harcot a vámpírral szemben.

A mangát Hirano Kohta rajzolta 1997-ben, ami merőben eltér az animétől, 10 kötettel (97 fejezet) ért véget. Az anime 2001-ben került adásba Japánban, míg Magyarországon csak 2008-ban. A 13 fejezetes történet rajzolása egyedi, a szinkron  – kivételesen még a magyar is – jó lett. A sorozatot kiegészíti egy (vagy több?) OVA is, Hellsing Ultimate címmel. - Erről csinálok egy külön ismertetőt, amint megfejtettem a rejtélyt.


Megjegyzések

  1. Hellsing Ultimate az a mangahu verzioja. Sokkalta veresebb es jobb story:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése