Iskola után is van ninjaélet - Naruto Shippuuden



  Ahol befejeződött a Naruto anime (Naruto elment Konohából), ott kezdődik a Naruto shippuuden, vagyis mikor Naruto újra Konohába érkezik. Ekkor találkozik mindenkivel és kiderül: rangilag már csak ő genin, még akkor is, ha sokkal erősebb lett. Milyen más változásokat hozott ez a több,  mint 2 év?
  Naruto sok új technikával tér vissza, és még több tudással: hamar megismerjük a biyuukat, és a jinchuuriki-ket, akik olyan int Naruto vagy Gaara, és bennük is lakik egy biyuu.
  A történet folytatása, hogy Naruto és Sakura még mindig vissza akarja hozni Sasukét Konohába. A shippuudenbeli első találkozás után a 7-es csapathoz csatlakozik egy új shinobi: Sai személyében. Emellett megjelennek más új szereplők is, mint az Akatsuki, és Sasuke csapatának tagjai is, valamint más országok kagéi és emberei.
  A történet folytatása, hogy az edzések mellett az Akatsukit is hatástalanítani akarják, miközben Sasuke új terveket kovácsol és Orochimaru után először Tobival lesz, majd egy új csapatot alkot.
  Ezután elkezdődik a nagy shinobiháború, az egyesített shinobi haderő (5 ország tagjai) és az edo-tensei hatása alatt lévő holtak: volt kagék, jinchuuriki-k, 7 kardforgató, és azok a személyek, akiknek képességei jelentősek a harcokban (gyakorlatilag, aki nem háttérszereplőként jelenik meg az „fel is támad”)
Új szereplők és csoportok:
Akatsuki:
Az Akatsuki tagjainak célja, hogy összegyűjtsék az összes biyuukat egy helyre, ezért a történet elején elrabolják Gaara-t is. Az Akatsuki egy erős szervezet, ahol a tagok párban járnak, hogy így is kiegészítsék egymás tudását. Minden tagnak ugyanolyan köpeny (fekete, vörös felhőkkel) van, illetve egy gyűrűt is kapnak. A tagok eltérőek, van, aki az eszét használja, van, aki az erejét, van olyan aki klán képességet is.

Sai:
Naiv, és nem gyakorlatias személy, mert régebben az ANBU-hoz tartozott. A képessége, hogy a rajzait képes életre kelteni, ezért tud például repülni is.

Danzou:
Harcolt Sasukével, és miatta ismerhetjük meg egy új Sharingan képességet az Izanagit. Mindegyik Sharingját valamelyik Uciha klántagtól lopta. Alapjába véve Dazou mogorva alak, és tökéletes negatív szereplő, mégis Konoha érdekeit védi, ő volt az ANBU vezére.

Kagék:
Hokagén kívül az egyesített shinobi hadsereg tagjai a Mizukage, aki erős jellemű nő, de csak nemrég lett kage, illetve a Raikage, aki villám képességekkel rendelkezik, ezért gyorsasága is ereje is van, szintén erős jellem. A kagék között van még a Tsuchikage, akinek egyik technikája a por elem, emellett idős kora ellenére van olyan erős, mint a többi kage. Utoljára a Kazekage maradt, aki homok technikáival harcol és a kagék közül a legfiatalabb.

Hebi:
Sasuke csapata melynek később más neve lesz és tagjai: Karin, aki szerelmes Sasukéba, és akinek képessége az érzékelés. Nagyon okoskodó, de a csapat eszének is lehet mondani. Suigetsu, aki a kardok megszállottja, és kardtechnikákkal harcol, illetve Juugo, aki alapjában véve nyugodt és békés, de ha „bekattan” akkor puszta kézzel is tud gyilkolni. Sasuke irányítja, és kontrollálja a kitöréseit.

  Az anime 2007-ben kezdődött és máig fut. A manga is fut a hetente megjelenő fejezeteket a Naruto-kun csoport (is) fordítja. A shippuuden animéje mellett készült róla több movie is (a legfrissebb nemsokára látja meg a nagyközönség)
  A Shippuuden kezdetekben eléggé vontatott, és gyakorlatilag csak a shounenes klisék vannak benne, de ahogy halad előre, egyre jobb és izgalmasabb lesz (főleg a shinobi háború) Aki szerette a Naruto animét, annak ez is tetszeni fog, aki meg csak szenvedett vele, annak a Shippuuden lesz a végítélet. Nekem elmegy, de egyes részeknél nagyon izgalmasak találtam, egyes részeknél túlságosan lelassult és vontatott lett. 

Megjegyzések