A bérgyilkos házi oktató - KHR


Először is a címe: Katekyo Hitman Reborn (csak túl hosszú ezért nem írtam ki rendesen).
Mit tennél ha egy kisgyerek állítana be hozzád aki bérgyilkosnak vallja magát, téged meg a következő maffia főnöknek? Igen tudom, elég valószerűtlen viszont az animében rögtön így is kezdünk. A manga nem is olyan rég ért véget 409 fejezettel a háta mögött
Na lássunk is hozzá. :D

Történet:
Egy híres bérgyilkos kap egy megbízást, miszerint Japánba kell utaznia és tanítania kell egy jövendőbeli maffia főnököt, aki még gyerek. Ez a gyerek Sawada Tsunayoshi, aki nagyon félénk, béna és szinte minden rosszat el lehet róla mondani, ez miatt a beceneve "Semmirekellő Tsuna". Tsunájékhoz érkezik egy levél hogy ha házi oktatót akarnak hívják -őt-. Tsuna anyja erre a lehetőségre rögtön kapott is. Ez az illető nem más mint a csecsemő kinézetű Reborn, aki már az első napján meg is neveli szegény Tsunát, mivel szerelmes egy lányba akit Kyoko-nak hívnak csak nem igazán meri neki bevallani mit is érez iránta. Reborn rendelkezik egy bizonyos "Végső akarat töltény"-el, aminek hatása hogy akit eltalál az vagy meghal ha nincs semmi amit megbánna, de ha van valami amit nagyon bán, és tenni akar ellene valamit akkor a végső akarattal újraéled, aminek még a hatása hogy egy végső akarat láng kíséretében szinte legyőzhetetlenné válik a teste, minden fájdalomnak ellenáll és erős is lesz tőle. Ezzel a tölténnyel meg is lövi Tsunát, aki természetesen újraéled, de úgy hogy leszakadtak róla a ruhái mikor feltámadt. Elfut Kyoko iskolájához amibe ő is jár, és megvallja neki az érzéseit, viszont Kyoko meg a ruházatát ítélve perverznek véli. Innen indul be a történet, Reborn közli Tsunával hogy ő lesz a Vongola család főnöke, mert utódja az első Vongolának amit persze Tsuna nem hisz el. Rengeteg barátot szerez, számtalan ellenféllel kell megküzdenie, és rengeteget kell gyakorolnia hogy rendes Maffia főnök lehessen. Amit persze még ő maga is elutasít, de ezt Reborn nem engedi..
Mivel  a történet kicsit elhúzódott duplázunk:
Arcok (nem időrendbe szedve, összevissza van):

- Mindennapi élet Arc: Mint a címből is kiderül, ez a viccekre, és az ilyen melléktörténetekre koncentrál.
- Varia Arc: Itt a Varia ellen veszik fel a küzdelmet, gyűrűiket kockáztatva.
- Jövő Arc: A címből ítélve nyílván egy kis időutazás veszi kezdetét, ott is lesz elég izgalom.
- Öröklési ceremónia Arc: Sok ilyen rész van, és ez is lesz a legelső mikor Mukuro megtámadja Tsunáékat.
 -A szivárvány átka Arc: Más néven az Arcobaleno arc, erről nem írnék sokat.

Karakterek:

Sawada Tsunayoshi: Egy félénk, semmirekellő alak, nagyon béna mindenben. A Vongola család 10. főnöke. Örökölte az első Vongola főnöktől a képességeit. Típusa: Ég

Reborn: Híres bérgyilkos és egy Arcobaleno. Házi oktatója Tsunának, az ő feladata hogy kiképezze a következő Maffia főnöknek. Van egy "állata" aki képes bármivé átváltozni, ő Leon.


Gokudera Hayato: Egy tipikus bishi, aki nagyon okos. Eleinte nem szívleli Tsunát de amikor Tsuna megmenti Gokuderát a saját bombáitól a jobb keze akar lenni. Riválisa Yamamoto.


Yamamoto Takeshi: Elég pozitív srác, mindent csak játéknak fog fel. Régóta baseballozik aminek majd köze lesz a kardforgatásához. A stílusa a Shigure Soen Ryu kardforgató technika, ebből is következik hogy kardot használ támadásainál. Típusa: Eső

Folyamatosan bővülnek a karakterek!!

Az Animéről:
Egy maffiás animétől nem igazán ezt várná az ember hanem valami keményebbet. Lásd példának: Időutazás, mérgező ételek, viccek tömkelege. Ezek vegyítve viszont nagyon jó kis animét adnak nekünk, rengeteget lehet nevetni rajta.

Szerintem a KHR:
Nagyon megszerettem ezt az animét, a viccek miatt is, a történet miatt is. Elég érdekes nézni ahogy a semmirekellő főszereplőből lesz a következő maffia főnök, és elég izgalmas is. Az összes karakter ki van dolgozva aminek nagyon örülök mert sok animénél ezt a lehetőséget nem igazán használják ki. Az anime nem úgy adta vissza a mangát ahogy kellett volna, de ennek ellenére is iszonyat jó volt végignézni így csak ajánlani tudom mindenkinek.

Utólag mint megszokhattátok tőlem egy videó: !!SPOILER!!

Megjegyzések