Kabukicsói túra - Nyakig a miszóba

Ez a mű szigorúan 18 év felett olvasható, 
mivel a témája és a történet helyszíne is ezt indokolja. 


  Ha valaki Tokióba megy el, sok mindent megnézhet: műemlékeket, szentélyeket, múzeumokat. Ha ez nem lenne elég, akkor keressünk fel az éjszakai idegenvezetőket, és merüljünk bele Tokió szexbarlangjaiba. Izgalmasabb mint hinnéd, ezért vágjunk is bele.
  A mi idegenvezetőnk Kenji, akinek a munkája, hogy minden külföldit aki alkalmazza, körbevezesse és a vendég számára legmegfelelőbb helyre vigye el. A történet kezdetén Kenji találkozik Frankkel, egy úgy kuncsafttal, aki 3 napra venné igénybe Kenjit. 
  Kezdetben csak egy szokásos férfinek tűnt Frank, egy normális, amerikainak, aki elhízott, de kedvesen, kicsit bugyután mosolyog. Ahogy halad a történet, Frankről egyre több dolog derül ki, és egyre félelmetesebbnek fog látszódni. Kenji csak paranoiás, vagy Frank tényleg sorozatgyilkos? És ha gyilkos, akkor mi lesz vele?

  Kenji:
Okos, és rátermett férfi, aki idegenvezető Tokióban  Sok helyszínt ismer, és még több embert, aki ott dolgozik, akik segítik a munkájában is. Sokat foglalkozik barátnőjével, és mindent megoszt vele, amit tud. 

Frank: 
Titokzatos, átlagosnak látszó amerikai, aki felbéreli Kenjit. Jószívűnek látszik első ránézésre, de egyes pillanatokban félelmetes is tud lenni. Rejtélyes, de fokozatosan mindent megtudunk róla. 

  A könyv nagyon érdekes, de sokszor túlságosan realisztikus  és véres. Az első oldaltól kezdve izgalmas és magával ragadó, az utolsó oldalig. Ami még jobbá teszi a művet, hogy nem hagy unatkozni: egyik helyről megyünk a másikra, miközben a lényeges, akár véres jelenetek már hamar megjelennek. 
  A könyvet 2004-ben adták ki, az Ulpius Kiadó, 248 oldalas a történet, és Murakami Rjú írta, mint a Castingot is. Eredeti ára 2480 Ft volt, de már boltban nem kapható, antikváriumokban és könyvtárakban fellelhető.
  A szexidegenvezető szerepkör elég furcsán hatott, hiszen nem lehet ebbe a szerepbe csak úgy beleképzelnünk magunkat, ettől függetlenül, vagy pont emiatt egyik kedvenc könyvem lett. Izgalmas, érdekes, a karakterek kívülről tucatszereplők, mégis mindegyik, az utolsó mellékszereplő is egyedi. Érdemes tenni vele egy próbát, könnyen olvasható és tényleg izgalmas. 

Megjegyzések