Két lány története - Nana




  Te hiszel a sorsban? Van aki igen, főleg az a két lány, aki egy vonaton találkozik, egy hideg, téli estén. Egy találkozás mindent meg tud változtatni, főleg a két Nana életét.

   A történet kezdetén láthatunk két lányt, akik nem ismerik egymást, és semmi közük egymáshoz. Majd találkoznak egy téli, hideg estén a vonaton, később pedig egy albérletben fognak lakni. Igy kezdődik kettőjük közös élete, barátsággal, szerelemmel, küzdéssel, és szomorúsággal.
  Az első részekben tanúi lehetünk a két lány találkozás előtti életének, majd pedig Komatsu Nana és Souji szerelmét mutatják be. A szerelem végeztével elkezd újra megalakulni a Black Stones is, Oosaki Nana bandája, a mi kis Hatchink pedig ámul a gyönyörű zene miatt.
  A banda megalakulása után találkozhatunk a Trapnest nevű zenekarral, és tagjaival is, akiket szoros kötelék fűz a Black Stone-hoz, majd megismerhetjük Takumit, a Trapnest egyik tagját, és elkezdődik a szerelmi kavalkád amiben csak Nana tudja, mit érez.
Szereplők:
Komatsu Nana/Hatchi:
Kedves, aranyos lány, akit nem vesznek fel az egyetemre, ezért új életet kezd. Minden pasiba beleszeret és sok csalódás éri ezért. A Nanával való élet miatt sok mindent tanult és a Black Stone egyik nagy rajongója lett, a Trapnest mellett. Kedvenc zenésze Takumi (természetesen Nana mellett)

Oosaki Nana:
Erős nő, aki mindent feláldoz a bandáért.  Vigyáz Nanára is, de a banda sorsa is fontos neki. Érzelmeit sokszor nem lehet tudni, teljesen ellentéte Komatsu Nanának. Szerelmes Renbe, ezért van a karján egy Ren virág tetoválás.

Yasu:
Csendes, türelmes férfi, aki Oosaki Nanának a barátja, és a Black Stone dobosa. A bandáért ő is sok mindent feláldozott, de főleg Nana boldogsága miatt. Ügyvédnek tanult, emiatt a banda hivatalos dolgait ő intézi. A Trapnest tagokkal is barátságban van. 

Nobu:
Igazi lázadó, akit csak a zene érdekel és semmi más, ő a gitáros a Black Stone-ban. Oosaki Nanát ő mutatta be a Black Stone banda akkori tagjainak, később szerelmes lesz Komatsu Nanába.

Kicsi Shin:
Szintén lázadó, de fiatalsága miatt sokkal inkább hajlik a „rossz” dolgokra. A bandában ő a basszusgitáros, és gyengéd érzelmeket táplál Reira, a Trapnest énekese iránt.

Ren:
A Trapnest tagja (gitáros) régen a Black Stone tagja volt (basszusgitáros) Szereti Ooszaki Nanát, és sok év után újra együtt lehetnek majd. A nyakában lévő lakatot Nana adta neki, hogy csak egymást szeressék.

Takumi:
Céltudatos és a Trapnest neki is sokat számít, de főleg üzletként kezeli (mint minden mást is) Nana szeretni fogja, majd később össze is költöznek.

Junko és Keisuke:
Komatsu Nana legjobb barátai, még a Tokioi élete előttről. Ha valami problémája van hozzájuk fordul, és több-kevesebb sikerrel, de a problémái megoldódnak. 

  A mangára jellemző, hogy egy oldalon sok szövegbuborék van, illetve hogy a rajzolása részletes, az alakok nagyon vékonyak, a kezek és lábak nagyon hosszúak. Az animében a grafika és a történet is egyezik, de ott a zene az, amit hozzáad az egészhez még.
  A manga 2000-ben kezdődött, és máig tart. A magyar kiadásért felelős a Mangafan kiadó, egy kötet ára 2.000 Ft, de van rá akció is. A kiadott kötetek már túlmentek az anime történetén, ezért érdemes azt is megvásárolni. Az anime 2006-2007 között készült, összesen 47 részes, illetve készült belőle két live-action is.
  A mangaka Yazawa Ai, akinek magyarul kiadott művei között van a Princess Ai is (Fumax kiadó) illetve online olvasható az Utolsó negyed és a Paradise kiss, utóbbi animében is megnézhető magyarul.
  Yazawa Ai művésznőnek egyik legsikeresebb mangája, számomra mégsem nyerte el teljesen a tetszésemet. Bár az életről és a felnőtté válásról szól, mégis több helyen elrugaszkodik a valóságtól, ami nem mindig olyan jó, mint hinnénk. Annak ajánlom ezt az alkotást, aki szereti az emberek életét és sorsait látni, még akkor is, ha ez a valóságban máshogy alakulna.

Megjegyzések