Kuroshitsuji – Fekete komornyik


Éltél át életed során olyan tragédiát, ami után a lelkedet is eladtad volna az ördögnek vagy egy démonnak a bosszú érdekében?
Enyhe yaoi utalásokkal teletűzdelt sorozat, ami a XIX. századi Londbonban játszódik. Ciel Phantomhive tizenkét évesen „felfogad” egy démoni komornyikot, Sebastian Michaelis-t. Azért, hogy megtorolja az őt ért sérelmeket és családja meggyilkolását. Sebastian három és fél évig teljesít szolgálatot, miközben nevelgeti a fiatalúr lelkét, hogy igazi ínyenc lakomája lehessen. Ezen időszak alatt rengetegszer törnek borsot a Scottland Yard orra alá, viaskodnak Grell Sutcliff-el, a halálistennel. Beszereznek egy kutyát, holott Sebastian ki nem állhatja őket, sokat veszekednek és morognak egymással. Ciel hagyja magát rábeszélni bizonyos dolgokra a cél érdekében. Megismerjük Elizabeth Midford-ot, a menyasszonyát, a házban szolgáló négy főt, a nagynénjét és még rengeteg szereplőt. A végére pedig kiderül, hogy a Királynő nem is olyan, mint amilyennek gondolnánk, s hogy egy angyal is lehet ördögi teremtés.
De mi is lesz az ifjú Ciel sorsa? Beteljesül bosszúja? Sebastian elfogyasztja a lelkét vagy kiskaput keres számukra? Mit tervez a Királynő? Mi mozgatja az angyalt?

Szereplők

Ciel Phantomhive
Apja vállalatának örököse, nem kis vagyonnal megáldva. Koraérett, vakon bízik Sebastian-ban, csak néha töpreng el a démon ügyes-bajos dolgain. Felelősség teljes, makacs és nem fél halálos ítéletet mondani ellenségei felett. Célja a bosszú, amiért bármilyen eszközt képes bevetni. Ő a Királynő Házőrzője, feltétlen hűséggel tartozik neki, parancsait kérdés nélkül teljesítenie kell.

Sebastian Michaelis 
Minden vágya, hogy a legkitűnőbb lelket falhassa fel, így gondosan ügyel annak nevelésére. Ciel-en és Grell-en kívül senki más nem tudja, hogy démon. A házban szolgálók: Tanaka, Mey-Rin, Finnian és Baldroy csodálják tehetségét. Kedvenc mondása, hogy „A Phantomhive család komornyikjaként erre képesnek kell lennie”.

Elizabeth Midford
Ciel menyasszonya, életvidám kislány, akinek legfőbb célja elérni, hogy a fiú újból mosolyogjon. Mindent megtesz azért, hogy a másik kedvében járjon, ugyanakkor nem egyszer össze is vesznek. Azt azonban nem tudja, hogy a fiú sose lehet az övé. Kísérője Paula, aki mindent megtesz, hogy a lány ne veszítse el hitét és mindig vidám legyen.

Madam Red
Ciel édesanyjának testvére, eredeti neve: Baroness Angeline Durless. A „Red” név vörös haja és öltözéke miatt ragadt rá az évek során. Orvos, aki imádja egyetlen rokonát. Azonban közel sem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik, s hibáiért életével fizet.

Grell Sutcliff
Halálisten, aki halálkaszáját egy láncfűrésszé alakította. Madam Red mellett dolgozik egy darabig, aztán kibújik a szög a zsákból és felfedi valódi énjét. Beleszeret Sebastian-ba, aki nem győzi levakarni magáról az örökmozgó férfit. Csalódottságát tovább fokozza, hogy fegyverét elkobozzák és helyette aprócska ollókat kap.

Lau
A shanghai-i maffia vezetője, aki ópiumot árul Britanniában, miközben egy Kereskedelmi céget vezet. Lan-Mao-val gyakran felbukkannak Ciel-nél és a fiú is felkeresi őket, hogy információkhoz jusson. Titokzatos egy alak, nem szeret nyíltan beszélni, játssza az ostobát.

Soma Herceg
Az indiából származó fiú a bengáli király huszonhatodik gyermeke. Kísérőjével, Agni-val azért érkezett Angliába, hogy megtalálja nevelőnőjét, Meena-t, akit elszakítottak mellőle. Sokáig vendégeskedik Ciel-nél, gyermeteg viselkedésével az őrületbe kergetve őket.
 
Undertaker
Temetkezési vállalkozó, akit ha megnevettetsz, válaszol kérdéseidre és segítségedre van. Különös, kissé őrült egy figura, s mint kiderül, köze van egy másik világhoz is.




A sorozat 2006-ban látott napvilágot mangaként, Yana Toboso tollából. A manga 15 kötetes. Az anime feldolgozás 2008-ban kezdődött, Toshiya Shinohara rendezésében. 24 részes lett, amihez 2010-ben egy 12 részes folytatás készült, Monoshitsuji címmel. Így összességében a történet 36 részes, amihez 7 OVA is tartozik.
Bővelkedik humorban és harcokban. Rajzolása és látványvilága lehengerlő élményt nyújt a néző számára. A karakterek is igazán igényesek, mintha élnének, könnyen lehet azonosulni velük.


Megjegyzések