Lányok a banyák ellen! - Puella Magi Madoka Magica



A történet öt lányról szól, akik egy kívánságukért cserébe segítenek elpusztítani a világot tönkre tevő boszorkákat. Azonban a kívánságoknak sokkal nagyobb áruk van, mint azt ők gondolnák.
A lányok szerződést kötöttek Kyubey-jal, egy aprócska, macskaszerű élőlénnyel, aki Mahou Shoujo-vá, azaz mágikus lányokká változtatta őket. Képességük forrása a Soul Gem, egy aprócska kis ékszernek tűnő tárgy, amit a boszorkákkal való harc után néha meg kell tisztítani. Ehhez, egy a boszitól származó Grief Seed szükséges, ami hasonlóan fest, csupán fekete, de ilyet „nem dob” minden elesett banya. Ha nem tisztítják meg a Soul Gem-et, akkor az feketévé válik, s ők maguk is boszorkák lesznek. Ugyanakkor a Soul Gem-nek még van néhány létfontosságú tulajdonsága, amiről Kyubey elfelejti tájékoztatni a vele szerződést kötőket. Vagy csak nem tartja fontosnak.
Madoka egy hétköznapi lány, éli iskolás életét, mikor egy nap új diák érkezik az iskolába, Homura. A lány elég magába fordult teremtés és Mahou Shoujo létére vadászik Kyubey-ra, aki szerződést akar kötni Madoka-val. Madoka barátnője, Sayara; egy sempai, Mami; és egy magányos lány, Kyoko szintén Mahou Shoujo-k, vagy azzá válnak a sorozat folyamán. Ám a boszik elpusztítása során bennük is felmerülnek a kételyek, s a viszály is feltámad köztük. Madoka pedig tehetetlenül nézi, amint barátai…
Mit rejteget előlük Kyubey? Megköttetik a szerződés közte és Madoca között? Mi lesz barátnőivel és a világgal?

Szereplők

Madoka Kaname
Bizonytalan, félénk és visszafogott lány, aki az események hatására egy helyben toporog döntésképtelensége lévén. Látja, mi folyik körülötte, ám nehezen szánja rá magát a cselekvésre, mikor azonban megteszi, drasztikus lépésekhez folyamodik.

Homura Akemi
Látszólag zárkózott, magának való lány, aki saját céljáért harcol. Mindenáron el akarja érni Kyubey halálát, vagy azt, hogy ne köthessen szerződést Madoka-val. Minderre jó oka van, ám nem igazán akarja elárulni, egyedül cipeli terhét igen sokáig.

Sayaka Miki
Madoka barátnője, szerelmes egy beteg fiúba, miatta válik Mahou Shoujo-vá. Ám kívánsága nem úgy teljesül, mint elképzelte. A boszorkák elleni harcok során kinyílik szeme, s mikor rádöbben Kyubey átverésére, újabb csalódás éri.

Mami Tomoe
Egy végtelenül kedves és aranyos, segítőkész lány. Magával viszi Sayaka-t dolgozni, hogy láthassa, mit kell tennie a boszik ellen. Madoka makacsul kíséri barátnőjét mindenhová. Mami jól harcol, azonban egy alkalommal balul sülnek el a dolgok…

Kyoko Sakura
Mogorva, nagyképű, bunkó, arrogáns és végtelenül magányos lány. Egyedül él, az iskolát is inkább kerüli, feszültségét a harcokban vezeti le. Eleinte mindenkinek neki ugrik, végül megbarátkozik a többiekkel, bár mire igazán összebarátkoznának, nem várt események veszik kezdetüket.

Kyubey
Ármányos és álszent dög. Macskaszerű kis teremtmény, aki gondolatokkal kommunikál a lányokkal. Megköti velük a szerződést egy kívánság fejében, ám a munkáról már nem ad pontos információkat, s inkább kikerüli a számára kényelmetlen kérdéseket. Hallhatatlan.

Az animét Akiyuki Shinbo rendezte, Gen Urobuchi írta, és a Shaft and Aniplex készítette. A sorozat 2011-ben került a piacra, 12 részével. A történetet kiegészíti 3 spin-off manga sorozat: Puella Magi Kazumi Magica: The Innocent Malice; Puella Magi Oriko Magica; és Puella Magi Madoka Magica: A Different Story. 2012-ben megjelent egy videojáték is, PlayStation Portable-ban és készült 3 film is a történethez. Másik címe: Mahou Shoujo Madoka Magica.
A szereplők számomra igen kedvesek, igen valósághűre sikeredtek. A rajzolása nem mindennapi, a boszorkányok különösen egyediekké teszik a sorozatot. Egyetlen dolgot sajnálok csupán, hogy drámával végződik a történet.

Megjegyzések