Mágusok és sárkányölők - Fairy Tail





  A varázsló és mágusok mindig is kedvenc téma közé tartozott a mesékben, és mondákban, ezzel szemben alig vannak mágusok az animében. De ha egy tündérnek lehet farka, akkor létezhet egy igazi máguscéh is, ahol mindennapos a bulizás és ivás, na meg még más is...
  A Fairy tail története valahol ott kezdődik, mikor Lucy, csatlakozna egy céhhez. Kérdés sem lehet, hogy a Fairy tailhez húz a szíve, de oda csatlakozni nem lehet könnyű, hiszen Szalamandra, a tűz sárkánya is ennél a céhnél van. Egy csaló becsapja a kis csillagmágust, de az igazi tűz sárkány megmenti a napot, és felajánlja, legyen a Fairy tail tagja.

  Amint Lucy csatlakozik az igazi Fairy tailhez, elkezdődik az ismerkedés a mágus céhvel, akik mind felelőtlenek, rengeteget rombolnak, de ettől még a legjobb mágusok lelőhelye. Nézzünk néhány szereplőt:


Natsu:

A tűzsárkányölő, aki egy igazi sárkánytól tanulta az erejét, igy nem csak tűzzel harcol, hanem tüzet (és minden mást is) meg tudja enni. Nagyon heves, nem szeret utazni, és S osztályú mágus akar lenni, hogy felvegye a harcot egyik barátjával, Erzával. Egy kis szárnyas macska követi, Happy, aki mindig vidám, és szereti a halat.


Gray:

Natsu ellenfele és teljes ellentéte, aki jégalkotó mágiát használ. Sokszor meztelenkedik, és emiatt bajt okoz (és egy-két rajongót szerez).


Lucy:

Csillagmágus, akinek a történet során szerzi meg az aranykulcsokat, amikből összes 12 darab van és egy-egy csillagjegyet jelképez és megtanulja őket használni is. Kedves és okos lány, mindenre talál megoldást (ilyen szempontból Natsu és Gray ellentéte).


Erza:

Hasonló technikája van, mint Lucynak azzal a különbséggel, hogy nem csillagjegyeket használ, hanem fegyvereket és (harci) öltözeteket. Titka a gyorsaságában rejlik, ettől lesz nagyon erős harcos, aki ereje mellett felelősségteljes is.

Makarov:
A Fairy tail történetében a céhmester, aki kicsit perverz, de a szükséges pillanatokban nagyon erős is tud lenni. Unokája, Luxus, aki S osztályú mágus.
 

  Az első néhány történeti szál gyakorlatilag csak egy-egy kisebb történetet dolgoz fel, aminek nincs nagy jelentősége, majd a harcok egyre jobban fognak egymásra épülni és kiteljesedni.

Galuna sziget arc: első fontos történet, ahol megismerkedhetünk Gray múltjával.

Phantom Lord arc: amikor egy Phantom Lord céhvel kell megküzdeniük. Itt tudhatjuk meg Lucy történetét, és csatlakozik két fontos szereplő is: Juvia, és Gazille (vassárkány ölő)

Mennyorság tornya arc: aminél Erza történet követhetjük nyomon, illetve Natsu „új képességeit”

Harci fesztivál arc: Luxus (villám sárkányölő), Makarov (mostani céhmester) unokája, aki a következő céhmester szeretne lenni, és ezért megküzd az embereivel a Fairy tail tagjaival.

Oracion Seis arc: egy sötét céh ellen való küzdelem zajlott,  itt kapcsolódnak be más céhek is, mint a Blue pegazus, Lamia scale, és Cat Shelter és itt találkozunk először az égi sárkányölővel, Wendyvel.

Edolas arc: ahol átmennek egy párhuzamos univerzumba, ahol a mi világunk teljes ellentéte található. Megismerkedhetünk a szárnyas macskákkal (exceedek) illetve néhány edolasi szereplővel.

Tenruo sziget arc: elmennek a Fairy tail nagyjai az S osztályú vizsgákra, ami nem végződik jól, hiszen megjelenik egy sárkány (Acnologia), és a első céhmester megdermeszti a szereplőket, hogy megvédje a sárkány támadásaitól.

Nagy mágia játékok: itt tart most a manga, ahol a Fairy tail a timeskip után vissza akarja szerezni a hírnevét, ami nem könnyű, de a Fairy tailnek semmi sem lehetetlen. A játékokon 2 csapat is indul a Fairy tailből, hogy még izgalmasabb legyen a játékok.

    A történet egy alternatív korban játszódik, hiszen sokszor középkori dolgokat láthatunk (szekerek) de van amikor modern eszközöket (egyik szereplő motoron utazik).

  A manga 2006 óta fut a Shounen Jumpban, most több, mint 300 fejeztnél jár, az anime pedig 2009 óta megy, illetve készült belőle egy OVA és egy movie is. A mangát többek között a Fairy tail website team fordítja, hetente jön ki új rész. A mangaka, Hiro Mashima egy másik hosszabb műve a Rave master, aminek mangájának magyar fordítása is készült.

  Mindenképpen érdemes vele egy próbát tenni, mert nagyon jó kis sorozat. A rajzolás ne zavarjon meg semmit, hiszen az érdekes stílus inkább egyedibbé teszi a mangát. A története jó, a szereplők változatosak, nem egy kaptafára készültek. Mindenképpen csak ajánlani tudom.

Megjegyzések