Monoshitsuji - Avagy a démonok párbaja


Eladnád a lelked másodszorra is, ugyanannak a démonnak, hogy teljesüljön bosszúd? 
Ha azt hitted, hogy Sebastian felfalta Ciel lelkét, tévedtél. Ugyanis történet egy kis baki: valaki gyorsabb volt nála és elvitte a magára maradt lelket. Sebastian visszaszerzi, ám a bajt baj követi és Ciel-el sincs minden rendben.
Ugyanakkor felbukkant Alois Trancy és Claude Faustus, akik a „Királynő Pókja” nevet viselik. Feladatuk minden nyom eltüntetése, amit a Házőrző hátrahagy maga mögött. Alois múltja nem éppen derűs, a fiú lelkileg labilis és éppenséggel egy csöppet kegyetlen és őrült. Nem riad vissza semmitől, ha vért onthat, hát neki az is megfelel. Ám múltját megismerve ez kissé érthetővé is válik. Sebastian és Claude alkut kötnek, ami gazdáik akaratát érinti. A győztes megkapja, amit akar: Alois-t holtan, avagy Ciel lelkét. A fiúk csupán egy démonnővel nem számolnak, aki keresztbe húzza számításaikat.
Mi lesz a fiúk sorsa? Mi minden derülhet még ki, amire senki se számítana? Miféle fordulatokat tartogat számunkra a démonok harca?


Szereplők:

Alois Trancy
A Trancy ház fiatal örököse, egy kisebb vagyonnal és némi csavarral. Olybá tűnik, csak magával foglalkozik, ám közben próbál megfelelni Claude-nak és a kedvében járni. Hirtelen haragú, nem válogat a fegyverekben, bármire képes. Megaláz bárkit, bármikor.  Szeretetre vágyik, de nem kapja meg és e miatt dühöng. Szeret táncolni.

 Claude Faustus
Démoni komornyik, akár csak Sebastian, ám mesterével való kapcsolata közel sem olyan jó és bensőséges. Közülük hiányzik az a fajta összhang, ami szükséges lenne ahhoz, hogy közös céljuk felé tartsanak. Claude maga is felismeri, hogy mennyivel jobb lelket talált magának Sebastian.

Hannah Anafeloz
Alois szobalánya, akit három inas segíti munkájában. A fiatalúr rendszerint beleköt a nő viselkedésébe, cselekedeteibe. Megveri, fél szemére megvakítja, nem ismer felette könyörületet. Ezért is lepi meg a nőt, mikor Ciel egy apró hiba felett elsiklik, és nem veri meg érte.

Ciel Phantomhive
Apja vállalatának örököse, nem kis vagyonnal megáldva. Koraérett, vakon bízik Sebastian-ban, csak néha töpreng el a démon ügyes-bajos dolgain. Felelősség teljes, makacs és nem fél halálos ítéletet mondani ellenségei felett. Célja a bosszú, első perctől fogva ellenségnek tekinti Alois-t. Ő a Királynő Házőrzője.

Sebastian Michaelis
Minden vágya, hogy a legkitűnőbb lelket falhassa fel, így gondosan ügyel nevelésére. Ciel-en és Grell-en kívül immár többen tudják, hogy démon.  Kedvenc mondása, hogy „A Phantomhive család komornyikjaként erre képesnek kell lennie”. Ciel-ért bármit hajlandó megtenni, ám a parancsokat olykor meg kell szegni.

Grell Sutcliff
Halálisten, aki halálkaszáját egy láncfűrésszé alakította. Beleszeret Sebastian-ba, aki nem győzi levakarni magáról az örökmozgó férfit. Ugyanolyan, mint volt, s most is segít. Ugyanakkor újabb halálistenek is felbukkannak.


2010-ben jelent meg, mint a Kuroshitsuji folytatása, 12 részes.  Több új szereplőt is megismerhetünk mellékszálakon, ám a régieket sem kell félteni, bőven kapnak szerepet. A látványvilág és a karakterek megőrizték a stílust. A történet eseménydús és nem várt fordulatokkal teleszőtt, akár egy pók hálója. Rövidsége miatt, már így is sok szó esett róla.

Megjegyzések