Perverz tanuló napjai - Golden boy



A következő ismertető +16 korhatáros tartalommal rendelkezik.
  A férfiak perverzek, ezt eddig is tudtuk, de azt nem, hogy ennyire tehetségesek, és hogy mindent munkát megcsinálnak. Oe Kintaro pedig ennek a mintapéldája, hiszen perverz, de minden munkát elváll, főleg a tanulás kedvéért.
  Kintaro egy átlagosnak tűnő fiú, átlag feletti perverzséggel, aki munkákat vállal. Az első történetben egy számítógépes cégnél, azután a választási kampányban, majd egy étteremben metéltet készíteni, ezután egy családnál takarítani, ahol az etikettet tanulhatta meg, majd következik munkája az úszásoktatás, végül pedig, animátoroknál dolgozik, mint futár.
  A történeteknek nincs egymáshoz köze, vagyis epizodikus az anime, ez alól kivétel az utolsó rész, ahol az összes lány besegít az anime elkészülésébe. Mindegyik történetben megismerhetünk egy nőt, koruk változó, de szinte mindegyikre igaz, hogy eleinte nem kedvelik Kintaro-t (mert sok felfordulást csinál) illetve jellemző még, hogy a végére Kintaro mindig sokat tanult, és a női szíveket is elhódította.
Szereplők:
Oe Kintaro:
Első ránézésre átlagos, kicsit ügyetlen fiú, aki perverz. Ezután kiderül, hogy egy vándor, aki munkákat keres, és mindig annyi ideig marad ott, amíg szükség van rá, és amíg meg nem tanulja az adott szakmát. Tehetséges, és minden körülötte történő dolgot lejegyzetel a kis noteszéba. Kedvenc mondása: „ez tanulságos volt”

Igazgató asszony:
Erős jellemű, gazdag nő, aki egy számítógépes céget igazgat, aminek célja a programok fejlesztése. Általában kihívó, sokat mutató ruhákban van, amivel rögtön elbájolja Kintaro-t.

Katsuda Naoko:
A szülei befolyásos emberek, ezért szeret játszani a férfiakkal. Kintaro bár perverz, ellenáll a lánynak, és bebizonyítja, hogy vannak becsületes férfiak is.

Noriko:
Kedves lány, aki a szülei kisvendéglőjében dolgozik. Szereti a virágokat, és célja, hogy a szerelmének adjon egy elrendezett virágcsokrot. Megpróbálják elcsábítani, de Kintaro segít rajta.

Hayamizu Ayuko:
Szintén egy erős jellemű hölgy, aki az uszodában az oktatók főnöke. Mindene a víz, és az úszás, olimpiai bajnok. Kintaro szemében ő a „vadállat”

Terayama Reiko:
Kívülről egy udvarias, tisztelettudó, hagyományőrző hölgyet látunk, de igazából a motorok megszállottja. Imád versenyezni, és minden férfit lehagy, aki csak kihívja.

Chie:
Az animátorok között dolgozik, az ő munkája lesz a színezés. Mindenkinek segít, kedves és a csapatért bármit megtenne.

  Érdekesség, hogy az utolsó részben gyakorlatilag megrajzolja az író saját magát, illetve az egyik elkészítendő munka az animében Golden girl anime. Golden girl ismerős lehet, mert ez a címe az openingnek is.
  Az anime OVA 6 részes, és 1995-1996 között készült, ezért retrós rajzolású, és a zenéje is, vagyis gyakorlatilag mindene retrós. Készítője Tatsuya Egawa, aki a 10 kötetes mangát is készítette. Az animében nincsenek olyan durva dolgok, minta mangában, megtekintése mégis 16 év fölött ajánlott.
  A történet vicces, rengeteg poént tartalmaz, mégis kicsit perverz (perverzen vicces) ami nekem nagyon bejött. A mostani ecchikhez képest mindenképpen furcsa, de pozitív értelemben. Ajánlani tudom csak, a 16 év fölötti animefanoknak, akik nem riadnak vissza a retrós történettől.

Megjegyzések