Segítség, Démon Baba a hátamon! - Beelzebub


„Egyszer volt, hol nem volt, egy messzi-messzi földön élt egyszer egy szexi, jóképű, népszerű és csupa szív srác. Aki lement a folyóhoz, kimosni a szennyest…
Pontosítsunk, egy messzi-messzi földön… vagyis inkább, az "Ishiyama Giminek" nevezett helyen, élt egyszer egy primitív, könyörtelen és hajthatatlan szemétláda, aki semmire se méltatott másokat. Ez a történet, a gimnazista fiatalkorú huligánról szól, aki néhány furcsa véletlennek hála, most gyereket nevel. Bár ez a gyermek nem egy átlagos kisbaba.
Ő egy Bébi Démon Nagyúr!”

Az anime első pár mondata már is felkelti a néző figyelmét, még ha csak véletlenül is talált rá a történetre. Egy huligán és egy démon baba együtt az iskolában? Mégis, mit lehet kihozni mindebből?
Humort, azt rengeteget. Harcot és erőszakot, még annál is többet. A másik szivatásából sosem elég, az is mehet. Előásni néhány pokolbéli teremtményt innen-onnan vagy legendás lényt? Simán! Megspékelni a dolgot, néhány ártatlannak látszó baba játékkal, melyek életveszélyesek? Lazán! Romba dönteni a legjobb haver önbecsülését és házát? Miért is ne?

Oga Tatsumi egy átlagos és rendes diák, aki mindennapjait éli, mikor egyik nap a folyóparton álmában rátámadnak. Persze, leveri a támadóit, mire azok elmenekülnek. Ekkor meglát a folyóban egy hullát, mely lefelé úszik a vízen. Kipecázza, csupa merő jó szándékból, hisz erről híres. Ám a pasi szétnyílik és kijön belőle az a zöld hajú, pucér kisfiú, aki most a hátán vagy épp a fején ül. Így meséli legjobb és egyetlen barátjának, Furuichi Takayuki-nak, a fiú szobájában gubbasztva, hátán a csöppséggel. Furuichi jót röhög az előadáson, ám torkára fagy a nevetés, mikor ablakában megjelenik egy szőke lány: Hildegarde, a démondajka. A fiatal lány azért jött, hogy felügyelje az Úrfit, Kaiser de Emperana Beelzebub IV-et, aki a halandók közül óhajt magának nevelőszülőt választani. Mindezt azért, hogy jobban megismerhesse őket, majd ennek fejében a lehető legjobb megoldást kiválasztva megsemmisítse az egész emberiséget és legfőbbképpen azért, hogy felszínre törjön az ereje. Bébi Beel választottja pedig nem más, mint Oga Tatsumi.
A fiú természetesen egyből levonja a következtetést, hogy csak találnia kell valakit, aki még nála is kegyetlenebb, erőszakosabb és vadabb és már meg is szabadul a babától. Ennek örömére lelkesen keresi fel az iskola nagy bandavezéreit, tesztelve erejüket és kitartásukat. Ám legnagyobb bánatára, Bébi Beel még mindig az ő nyakán lóg. Ami nem is lenne baj, ha akkor, mikor sírva fakad, nem csapna belé a ménkű, vagy rendelne özönvizet. Ugyanakkor Hilda se könnyíti meg a dolgát, mivel utána megy az iskolába, nem kis feltűnést keltve. S ha mindez nem lenne elég, az iskola négy nagy vezetője is összeáll a démoni Oga ellen, minek következtében összedől az iskola. Az újjáépítés idejére szétosztják őket több suliba, így Oga és a már megismert tagok a Szent Ishiyama Akadémián kötnek ki, egy osztályt alkotva. Elvégre is, mind elég ostobák ahhoz, hogy válogatás nélkül, ömlesztve legyenek összezárva.
Ám a Szent Ishiyama-nak is megvan a maga vezetősége, méghozzá a Hat Szent Lovag, akik sehogy se nézik jó szemmel a szép, tiszta és rendezett világukba betoppant mocskos és szakadt rossztevőket. Ennek következtében újabb harcok várhatóak ott is. S, hogy teljes legyen az életünk, felbukkan Bébi Beel bátyja, En herceg is és vele együtt még néhány démon, akik még jobban megkavarják a szálakat. Ráadásul a sok harc közé beszűrtek egy tetszetős kis szerelmi szálat is, melynek szintén megvan a maga szerepe a sorozatban.

Szereplők

Oga Tatsumi
Kezdetben durva és nemtörődöm bűnöző, akinek egyetlen „barátja” Furuichi. Ha belelendül a harcokba, igazi szadistává válik. Tökéletes szülő, hiszen durva, önző, erős és nem törődik embertársaival. Azonban Oga változik, és rájön, hogyha neki kell felnevelnie a Démon nagyurat, nem lesz vicces, mikor felnőve elpusztítja az emberiséget.

Furuichi Takayuki
A sorozat ártatlan báránya, aki mindig megszívja a helyzetet. Racionális, passzív és nyugodt, bár, ha lányokról kell fantáziálni, akkor remek ötletei vannak. Ennek ellenére nem sikeres a lányok körében. Elterjed róla az a téveszme, hogy meleg.

Hilda
Hideg és szenvtelen többnyire, de nagyon ritkán igazi érzelmeket is leolvashatunk arcáról. Bébi Beel-hez nagyon ragaszkodik, nem tűri körülötte a hibákat és védi, ahogy tudja, akár egy jó anya. Tulajdonképpen anyai szerepkört lát el. Könnyen manipulál másokat, s ugyanolyan durva és erőszakos, mint Oga.

Kaiser de Emperana Beelzebub IV
Lenyűgözik az erős emberek, mivel ő maga gyenge. Időnként harcot kezdeményez más babákkal, rovarokkal és macskákkal, melyeket rendszerint el is veszít. A rovaroktól és a bogaraktól fél, s Oga-nak rengeteg munkájába kerül kinevelnie ezt belőle. Kedvenc játékai más babákra és emberekre veszélyesek.

Kanzaki Hajime
Rosszindulatú és szadista, aki könyörtelenül elbánik ellenfeleivel, de még saját embereivel se bánik kesztyűs kézzel. Csapatban jól dolgozik, de önmagát nagyra tartja. Ennek ellenére a kedvenc itala egy joghurt, amit ha nem kap meg, katasztrófához vezet. Két hűséges társa mindenhová követi, nem tágítanak mellőle.

Himekawa Tatsuya
Arrogáns és lekezelő, hatalmas családi vagyonnal a háta mögött. Úgy véli, hogy a pénz mindent megold, minden megvehető, de tévednie kell. Nem riad vissza az aljas trükköktől és csalásoktól, ha így győzedelmeskedhet ellenfelén.

Kunieda Aoi
Erős és határozott lány, aki karddal oszt igazságot. A Red Tail lánybanda vezére. Nagyon karizmatikus és komoly, de később felfedi kedvesebbik énjét is. Hildával rivalizál, mivel féltékeny rá Oga miatt. Mindene a kisöccse, akivel Bébi Beel összebarátkozik.

Toujou Hidetora
Kifejezetten nyugodt és erős huligán, aki akkor üt, mikor szükséges. Szeret főzni és elég sok részmunkaidős állással megpróbálkozik. Csak az arra méltó ellenfelekkel áll ki, a kicsikkel nem foglalkozik. Arrogáns, a harcot élvezi és tiszteletben tartja az erős harcosokat. Nem erőssége az értelem, az aranyos dolgokért megveszik.

Az azonos nevű mangából készült az anime. A mangát Tamura Ryuuhei készítette, 2009-ben indult és még fut. 2010-ben készült egy OVA, még az anime előtt, mely gyakorlatilag bemutatja az animének néhány részletét, mint valami előzetes. Az anime 2011-ben látott napvilágot, összesen 60 részes.
A történet tele van humorral, a rajzolása is huligánokhoz méltó, bővelkedik harcokban, így nem hagy unatkozni senkit se. A karakterek adják magukat, beleillenek a történetbe, ráadásul olyan sötétek, mint az éjszaka, persze tisztelet a kivételnek. Ajánlani tudom azoknak, akik kedveik a verekedős, vicces történeteket. 

Megjegyzések