Shibusent padjaiban - Soul Eater No T!




  Soul Eater a kedvenc mangád, akkor folytasd a történetet egy még izgalmasabb sorozattal, ami a suli lényegét mutatja be, a rendszert és mindent, ami kimaradt a Soul Eater-ből. Ha pedig csak az iskolás mangákat szereted, akkor ez neked való az biztos.
  A történet elején egy kislány Tsugumi Halberd  szeretne lenni, ezért beiratkozik a NOT osztályba. Az ügyetlen kislány először nagyon megszeppen, de később két barátnőt is szerez, két fegyermestert: Tatane Meme, és  Anya Hepburn. Tsugiminek választania kell, miközben a mindennapos iskolai életet éli, és dolgozik egy bárban, a barátnőivel.
  A történet folyamán megismerhetjük az iskola felépítését is, mind fizikailag (a hosszú és fárasztó lépcsőzés és a labirintusszerű épület) és a tematikáját is: NOT osztály jelentése Normally Overcome Target magyar fordítása: Normálisan Oktatott Tanulók, míg vannak olyan diákok, akik rögtön az EAT osztályba kerülnek, aminek jelentése: Especially Advanced Talent magyar fordítása Elképesztő Adottságú Tehetségek. A NOT osztályban játszódik a történet, és itt tanul Tsugumi, míg Maka és a Soul Eateres szereplők EAT osztálybeliek.
   A manga érdekessége, hogy sok régebbi, Soul Eateres szereplő is megjelenik, ilyen Maka és Soul is, de a tanárok is, mint Sid tanár úr (még nem zombi) illetve Liz és Patty is, akik enyhe személyiségváltozáson mennek keresztül. A szereplők természetüknél fogva még a Soul Eater  manga kezdete előtt játszódik.
Szereplők:
Tsugumi Halberd:
  Kedves, aranyos, bár önbizalom hiányos lány, aki barátai között se tud dönteni. Példaképének tekinti Makát, és sok barátra tesz szert, akik néha nem hogy segítenének, de inkább bajt okoznak neki.

Tatane Meme:
  Feledékeny, és szervezetlen lány, szintén picit ügyetlen, de nem annyira, mint  Tsugumi. Ő is kedves és jót akar, de nem mindig  sikerül neki.

Anya Hepburn:
  Igazi hercegnő, aki elsőre picit nagyképű lehet, de csak barátokat szeretne. Ha valakivel jóban lesz, akkor ő is kedves lány lesz, csak egy kicsit morcosnak tűnik.

  A manga 2011-ben kezdődött, és havonta kerül ki új fejezet. Az írója szintén Atsushi Ohkubo, aki a Soul Eater mangát is alkotta. Rajzolása ahhoz hasonló, mégis picit különböző, néhol részletesebb, mint az eredeti Soul Eater. Magyarul 13 fejezet van lefordítva, de reméljük nemsokára folytatják majd a fordítást is.
  Akinek kedvence a Soul Eater, annak tetszeni fog ez is, aki pedig szereti az iskolás történeteket annak ez is kedvence lesz, hiszen az eredeti Soul Eater hangulatát nem adja vissza. Sokkal inkább érzeni a sulis dolgokat, ami sokszor jó, de a sok utalásnál néha zavaró. Nekem tetszik, és remélem másnak is fog, egy olvasást mindenképpen megér. 

Megjegyzések