Shinigami suli - Soul Eater



  Milyen lenne egy világ ha lennének fegyverhasználók és az emberek csak úgy áttudnának válni fegyverekké? Biztos érdekes, és harcokkal teli, na de milyen lehet egy ilyen iskola? Izgalmas, érdekes? Inkább vicces…

  A történet kezdetén Soul és Maka el akar kapni egy boszorkányt, hogy Soul Halálkaszává váljon, de boszorkány helyett csak Blairt, egy macskát kapnak el. Ezután láthatjuk, ahogy Maka és Soul újra az iskolapadba kényszerülnek, Shibusentbe és megismerhetjük a többi leendő fegyvermestereket és fegyvereiket.
  A  történet közben megismerkedhetünk a boszorkányokkal is, akiknek az alakjaik mindig egy-egy állathoz köthető, és részesei leszünk a tanoncok küldetéseinek is, először Sid tanár urat kell felkeresniük, és kideríteni, mitől lett zombi, és segíteni rajta, amennyire lehet. Érdekes küldetés nem?
Szereplők:
Soul-Maka páros:
  Soul, a fegyver heves és szinte teljes ellentéte Makának, a fegyvermesternek, hiszen a lány kedves, okos, de sokszor szigorú tud lenni a körülötte lévőkkel. A közöttük lévő kapcsolat sokszor döcögős, de vészhelyzetben mindig sikerül együttműködniük.

Black Star és Tsubaki:
  Black Star sokban hasonlít Soul-ra, hiszen ő is heves és türelmetlen, de emellett egy orvgyilkos családból származik, vagyis az alkalmas pillanatokban nemcsak hangos, de pontos is.  Tsubaki csendes, és félénk, és totális ellentéte Black Starnak, ettől függetlenül jól tudnak együtt működni.

 Death the kid, Patty és Liz
  Death the kid, Shinigami-sama fia, ezért okos, precíz, talán túlságosan is. Szimmetriamániája sokszor idegesítő, és a harcban sem múlik el. Patty butus, játékos kislány,  ikertestvére Liz okos, és magabiztos.

Shinigami-sama
Az iskola igazgatója és a fegyvermesterek és fegyvereket irányítja. Nagyon erős, de a régi formától féltek volna a gyerekek, ezért lett ez a viccesebb formája.

  A manga rajzolása tipikus shounenes, de vannak benne jellegzetességek is, mint a Hold, vagy Shinigami-sama. Az anime is sokban hasonlít rá, de itt nem a rajzolás, hanem a történet amit nagyon megváltoztattak, ezért érdemes a mangát olvasni.
  A Soul Eatert Atsushi Okubo írja és rajzolja, 2003-ban kezdte. A manga ma is  fut, havonta jönnek ki az új fejezetek. A mangát 31 fejezetig fordította a Manga behind fordítócsapat, az anime 51 részes 2008-2009-ben adták ki, és az Animax is adta, vagyis szinkronosan is megtalálható.
  Érdekes, bár nekem főleg a Bleach paródiájának tűnt kezdetben, ami csak jó néhány fejezet után tudott kibillenteni ebből. Aki belemerül, annak tetszeni fog, érdekesek főleg a későbbi szereplők és a poénosabb fejezetek. Egy próbát mindenkinek megér, csak ajánlani tudom.

Megjegyzések