Végre nyugi van! - InuYasha: Peace!

Szinte mindenki által ismert az InuYasha elnevezésű anime. A mangája kevésbé, míg doujinshije talán már annyira se. Ez utóbbihoz szeretném meghozni a kedveteket, még akkor is, ha nem vagytok nagy rajongók.
Tömör, 18 oldalas szösszenet összefoglal néhány "kimaradt jelenetet" a történetből. A one-shot tele van humorral, így a szórakozás garantált mindenki számára. Értelmet kár benne keresni, az nem sok van. Így tökéletes kis szösszenet az agy kikapcsolására tanulás közben is.
Több apró, általában 2 oldalas cselekményekből áll a manga. Rajzolása kissé eltér a megszokottól, de ez mit se ront az egészen. A képek tördelése se a megszokott, sokszor egyetlen kép tesz ki egy egész sort és nem kettő vagy három. Hisaya Nakajo készítette Ryo Fumizuki álnáven e munkáját, 2002-ben.
Az első két oldalon megismerhetjük Sesshoumaru-t és InuYasha-t kölyökként. Azután ismét felmerül a kérdés a nagyúr rejtélyes bundájáról, miszerint mi is ez pontosan? A testéhez tartozó farka vagy csak egy nagy, hatalmas és tekintélyt parancsoló szőrme?
Láthatjuk a hősszerelmes Kouga-t, akit Kagome lesokkol egy TV-ből származó ostobasággal, nem is egyszer. Megismerhetjük a testvérpárt néhány évvel később, mely máig tartó acsargásuk okát rejtheti magában, és amely során kiderül, miért is van Sesshoumaru homlokán egy lila félhold.
Beavatnak a múlt egy perverz, és egyedi megoldást kívánó technikájába, de csak a szemet érintve. Ugyanakkor láthatjuk a felelőtlenség egyik magasabb fokát, miszerint ne hagyd a szemetet a kutyádra. Aztán kiderül, mily nehézségekbe ütközött a félszellem tökmagként, bátyja nevének kimondásakor…
E jelenetek legnagyobb varázsa egyszerűségükben rejlik, s felmerülhet a kérdés az olvasóban: miért hiányoznak ezek és hasonló jelenetek a mangából/animéből? Hiszen annyira beleillenek, kiegészítik azt. A visszatérő jelenetek ellenére is igen vidám és vicces kis történetek ezek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
A magyar fordítás olvasható az AnimeAddicts oldalán.

Megjegyzések