Vámpírok és emberek - Vampire knight



  Vámpírok és emberek egymás mellett? Lehetetlennek tűnik? Pedig mégis igaz. Egy iskolában tanulnak, egy igazgatójuk van, de ettől még ugyanolyanok mint az emberek? Persze hogy nem, és az animével betekinthetünk a vámpírok életébe is.
  Az alapszituáció egyszerű: nappal az emberek tanulnak a Cross akadémián, éjjel pedig, elérkezik a vámpírok ideje. Hogy mindenki nyugodtan tanulhasson, két diák ügyel a rendre: az igazgató fogadott gyermekei: Yuki és Zero. Ügyelnek, hogy az emberek a rajongásukkal ne zavarják a modelleket, és hogy a vámpírok se szívjanak emberi vért, hanem csak a vértablettáikon éljenek. 
  Az anime történet ott kezdődik, hogy megismerhetjük Yuki és Zero történetét, hogyan kerültek az akadémiához, és megismerhetjük Kuran Kaname-t, a tisztavérű vámpírt. Megismerhetjük a vámpírok hierarchiáját, illetve azt is, milyen veszélyeket rejt egy E-szintű. Ezután feltűnik Zero tanára, majd az a tisztavérű is, aki átváltoztatta őt. A történet egyre halad és egyre több embert és vámpírt ismerünk meg.
Szereplők:
Yuki:
Kedves, ártatlan és naiv lány, aki Kaname és Zero között örlődik. Kiskorában egy vámpírtámadás szemtanúja volt, ahonnan Kaname mentette meg. A vére illata miatt a vámpírok inni szeretnének belőle, de csak Zero-nak engedi meg. Szereti  a vámpírokat, de az E-szintűektől fél, amikor megismeri őket.

Zero:
Vámpírvadász családból származik, de megharapta egy vámpír, ami miatt fokozatosan E-szintűvé válna. Fontos számára Yuki, de a bosszúja is. Utálja a vámpírokat.

Kaname:
Igazi nemes, aki a vámpírok dolgaival foglalkozik. Szereti Yukit, és ezt ki is fejezi. A vámpírok között ő parancsol, mivel tisztavérű.

Kaien Cross (igazgató):
Vicces és kedves figura, aki szereti a fogadott gyermekeit. Sokszor a vicceivel álcázza mennyire erős, vagy hogy aggódik a gyerekei és/vagy a vámpírok miatt.

Aidou:
Az egyik vámpír, aki (főleg a második évadban) sok szerepe lesz. Ő meséli el  vámpírokkal (és Kanaméval) kapcsolatos dolgokat.

  A manga rajzolása igazi shoujos, amiben minden részlet meg van rajzolva. Ettől válik széppé és elragadóvá is. Az anime is követi a mangát, a zene benne nagyon szép, az openingek és endingek illenek az anime hangulatához.
  A manga 2005-ben kezdődött, és a mai napig fut. A manga magyar kiadása a Mangafan intézi, most 6 kötetnél tart, egy kötet ára 2.000 Ft. Az anime két évados,  mindkettő 2008-ban került kiadásra, és szinkronosan is megtalálható, mivel az Animax adja. Emellett érdemes megemlíteni a specialt is, ami összesen 3 perces, felirat van hozzá, de online, magyarul nem található meg.
  A mangaka Matsuri Hino akinek a lefordított művei között van két one-shot (Haru wa Sakura és Watashi to Fukigen na Panya-san), illetve egy egykötetes mangája a WANTED, és a Meru puri, ami egy négykötetes manga.
  Még az első animéim között volt, amit megnéztem, és már akkor se volt számomra az a kitörő lelkesedés, mikor végignéztem. Azóta inkább egyszer megnézhető animének mondom, hiszen egyszer mindenképpen érdemes megnézni (a zene és a látvány miatt főleg) de történet és a fordulatok mindenképpen rontanak az összhatáson. 

Megjegyzések