Vándorló palotában az élet: Tsuki no Rikyuu no Oujisama



  Ha szeretted a Vándorló palotát, akkor ez  a doujinshi is tetszeni fog, hiszen ez csak a film utáni mindennapokat mondja el. Átlagos? Howl-al az élet sosem lehet átlagos.

  A történet ott kezdődik, amikor a Vándorló palota film véget ért: répafej már visszaváltozott emberré, és Sophie is a megújult palotában dolgozik, miközben Howl a teendőit intézi. Az egész bonyodalom akkor kezdődik, mikor répafej, a szomszédos ország hercege egy szerelmes levelet küld Sophie-nak, ami elkallódik kézbesítés közben, és Howl karmába kerül. Innen már tudhatjuk mi lesz a történet  folytatása, féltékenység és szerelem, hiszen erről is szólt a Vándorló palota.
   A manga érdekessége, hogy minden személyt megpróbál megmutatni, akit a film alatt megszerettünk, és az ő reakcióit, érzelmit továbbítani. Minden szereplő rá jellemzően dönt, és viselkedik, ezért is annyira élvezetes ez a one-shot doujinshi.
  A manga rajzolása részletes és nagyon szép,  hasonlít a filmbeli alakokra, mégis picit másmilyen. A manga 2004-ben készült, összesen 12 oldal, rövid, de érdemes elolvasni. Magyarul megtalálható Animeaddicts-on.
  Aki kedvelte a Vándorló palotát, annak érdemes ezt is elolvasnia, mert szórakoztató kis szösszenet. Számomra nem csak vicces volt, de azt kívántam: bár egy egész kötetnyi történetet rajzoltak volna meg, szóval csak ajánlani tudom. 

Megjegyzések