Véres randevú - Casting



  Vannak, akik párjukat vakrandikon szerzik, vagy elmennek bulizni. Mások ismerkednek az utcán, az edzésen, a munka utáni tevékenységeken, de van, akinek ez nem elég, és nem tud párt találni. Adjuk fel? Az lehetetlen, inkább szervezzünk Castingot.

   Főszereplőnk, a 42 éves Aojama is ezt tette, hogy megboldogult felesége helyére találjon egy nőt. Egy film főszereplőjére válogattak hölgyeket, miközben magának is kereshet egy új barátnőt. Természetesen a film romba dől, Aojama mégis talál egy hölgyet, akit szerethet és akit rögtön az interjú után el is hív randevúzni.
  A randevúkon is minden jól alakul, szerelem első látásra, vagy talán mégsem. Josikawa aki a Castingot szervezte a hölgy (Jamaszaki  Aszami) után néz, és egyre rejtélyesebb lesz ez a gyönyörű nő. Minden rendben van vele, és csak véletlen egybeesés a furcsa eltűnések, vagy tényleg valamit rejteget Aszami.


Aojama:
  A könyv kezdetén felesége már meghalt, és azóta 7 év telt el. Mikor már mindeki arra biztatja  legyen új barátnője, akkor barátjához, Joshikawához fordul, aki megszervezi a Castingot. Aojama művészlélek, aki szereti  a klasszikus zenét és a balettet is, cége pedig a hangszerekkel kapcsolatos.

Joshikawa:
  Aojama barátja, aki a castingot szervezi. Pontos, és precíz, Aszaminak is utánajár, és ő veti fel először: lehet a lány nem is az, aminek látszik.

Sige:
  Aojama gyereke,  egy kamasz, népszerű és okos fiú. Sokszor ő rántja vissza a valóságba apját, és rajta keresztül tudhatunk meg sok később fontos dolgot. Gangszta, a házőrző kutya gazdája (akit Aojama visz sétálni)


Jamaszai Aszami:
  Rejtélyes hölgy, akibe beleszeret Aojama. Udvariasnak és kifinomultnak látszik,  majd később kiderül, hogy családi helyzete nem olyan jó, mint kellene lennie, de látszólag nincsenek komplexusai.


  A könyv mindenképpen érdekes olvasmány, nagy hangsúlyt fektet az érzelmekre is (főleg Aojama szemszögéből) de mégsem egy romantikus történet, sokkal inkább izgalmas, és magával ragadó. A történet is előtérbe kerül, minden apró részlet fontos lehet a történet folyamán, ezért mindenre figyelni kell.
  A könyv 267 oldalas, puha kötésű, eredeti ára 2990 Ft és a Libri kiadó munkája a magyar megjelenés. A könyv 2012-ben került magyarul is kiadásra  de Írója Murakami Rjú, aki több pszicho-thriller mellett a Nyakig miszóban szerzője is 1999-ben írta meg a Castingot. Angol címe: Audition, amiből egy film is készült Miike Takashi által. 
  Ami  fontos, hogy ez a műve is korhatáros. Nem a vérengzés miatt, bár abból sincs hiány, de a mondandók és az érzelmek miatt is fontos, illetve a mű komolysága is megköveteli az idősebb olvasókat. Ettől független, ha már az olvasó betöltötte a 18. életévét, szinte mindenki élvezni fogja.

Megjegyzések