A cicák élete - Cat and me





  Szereted a cicákat, vagy éppen most is van neked? Ugye milyen jó érzés, mikor hozzád dörgölőzik, te meg simogatod, és ölben melegedtek otthon. De mi van akkor, ha te egy elfoglalt személy lennél? Ahhoz mit szólna a cicus?
  Boldog nem lenne az biztos, hiszen ebben a mangában is megtörtént ez. Park Chang (igen, ez a neve a cicusnak) egy ideig nem kap enni, és elbújik. Gazdája a rendesnek nem mondható házban megkeresi, miután a perverz barátja bemutatja az új házi kedvencét. A gazdi hazasiet, a macska pedig követeli a kaját (joggal), majd a gazdi is megkapja a jussát. Tanulság: etesd meg mindig a cicád.
  A második fejezetben ugyanaz a cica más nevet kap (Dragon) ez is utal a gazdi odaadására. A fejezetben azt tudhatjuk meg, milyen mikor a cica szeretne játszani, de nekünk dolgunk van, vagy mikor mi szeretnénk vele, de ő nem. Mindenki érezhette már ezt, meg azt, hogy átnéz rajta a cica, vagy csak nekiugrik a játszanivalónak.
  A manga érdekessége a fejezet végi kis szösszenet: az első fejezet végén egy kép, amin meg kell találni a macsekot, a második fejezet végén a cicapózokat tárgyalja ki a mangaka. Érdekes, de teljesen igaz a kenyérpóz, a macska alulról nézve elég furcsa.
  A manga 2008-ban készült, összesen 2 fejezetes, ami kevés, hiszen ebben a két fejezetben rengeteg a poén, amin akkor lehet igazán nevetni, ha volt legalább egy macsekunk. A manga érdekessége, hogy nem is manga, hanem manhwa, vagyis koreai alkotó rajzolta.
  A manga rajzolása pont jó: nem részletes, de a helyzetet jól szemlélteti, a cica édes benne. A macska talán picit részletesebb, de annak a rajzolása is változik helyzettől függően, mint a gazdi alakja is (néhol túlzott, de pont emiatt vicces)
  A mangát mindenkinek ajánlom, aki szereti a cicákat, vagy szeretne egy picit nevetni. Igazán vicces és aranyos történet, rövidsége miatt pedig bárki bármikor előveheti, hogy újraolvashassa. Egy szó mint száz: cicákra fel!

Megjegyzések