Alice mangaországban



  Már mindenki ismeri a pici Alice történetét, aki követi a fehér nyulat a nyúlüregbe, majd részt vesz egy teázáson és… Hát ez már eléggé régimódi történet, de azért még kaphat egy új köntöst, aki pedig ráadja nem más, mint Sakura Kinoshita.

  A történet a jól ismert Alice, csoda országban történetét dolgozza fel, azzal a különbséggel, hogy próbál az eredeti könyv szerint alkotni. A Disney filmmel ellentétben benne maradtak olyan jelentek is, mint a körbecsukó verseny, az álteknőc és társai.
  Ami miatt különleges még, az az, hogy színes. Egy manga ugyebár nem szokott színes lenni, mégis Alice csodás világához nagyon is illik a színes világ. Elég furcsa mangában látni a szereplőket, és olyan stílusban átélni a történetet, mégis érdekes, sőt szép is.

  Ehhez kapcsolódik, hogy a mangában 9 fejezet van, ebből az elsőben és az utolsóban van ugyanolyan ruhája Alicenek, a többi fejezetben változik (amit ő is elmond, tehát nem átöltözésről van szó, hanem még egy csodáról) Ez azért is jó, mert így több szerepben láthatjuk, így a rajzoló is kiélhette a fantáziáját, és mi gyönyörködhetünk lolis Aliceben. De persze kevés lenne, ha csak a ruhája változna: Alicenek lesz kék haja is, na meg barna, hosszabb és rövidebb is.
  A manga 2007-ben látta meg a napvilágot, Magyarországra 2010-ben került a Fumax által. Összesen 1 kötet, rövid fejezetekkel, ezért érdemes legalább belepillantani a mangába. Az ára eredetileg 1.990 Ft, ami egy ilyen vékonyka mangához képest soknak tűnhet.
  A rajzoló, aki átdolgozta Alice történetét Sakura Kinoshita, akinek köszönhető a Tactics manga és anime is. A mangát magyarra 2 kötetig fordították, a belőle készült anime 25 részes. A másik alkotása Matantei Loki Ragnarok, egy 26 részes anime, aminek az eredeti történetét írta, és ami az északi népek mitológiáját dolgozza át.
  Aki szereti Alice történetét, vagy csak szép ruhákat és érdekes fazonokat (amiből valljuk be, az Aliceben nincs hiány) akkor mindenképpen csak ajánlani tudom ezt a mangát. Történetileg is részletes, könyvhöz hasonló, a rajzolása pedig elbűvölő, minden szereplő egy-egy művészi csoda lesz. Nos? Te bemennél a nyúlüregbe?
   

Megjegyzések