Egy idős cica élete - Cha! Cho! Chu!





  Szereted a cicákat? Volt neked is? Na és öreg cica volt a háznál? Ha nem, akkor a cicabetegséget sem élted át, ami nem baj, hiszen jobb egészségben, na meg ez a manga is azért íródott, hogy bemutassa, milyen is egy cicus, ha már nem olyan fiatal.
  A manga arról szól, hogy egy idős cicusnak székrekedése van. Nem valami felemelő, de a gazdi mindenen segit, ahogy tud, ezért itatná vízzel is. Persze ez nem olyan könnyű, hiszen a cica már idős és makacs, nem iszik meg akármit. Főleg az esővizet szereti, de azt a gazdi nem szereti, ezért minden megpróbál azért, hogy sikerüljön a cica itatás.
  Ezután a cica gyógyszert kap, és egy új módszerrel adná be neki az orvos: kenje a mancsára, és akkor annyira zavarja majd, hogy lenyalja... vagy nem. Mert a cica bármit megtesz, csak ne kelljen lenyalnia a gyógyszert. Természetesen a problémák meg lesznek oldva, de csak nehezen, hiszen a gazdinak is kell munka.
  A manga összesen egy fejezet, 2000-ben íródott egy macskákra specializálódott magazinban. A manga érdekessége hogy négypaneles one-shot. A rajzolás érdekes, egyszerű mégis nagyszerű, mégis sok esetben ez okozza a vicces mivoltát.
  Érdemes elolvasni, nagyon vicces, és macskarajongóknak szinte kötelező darab. Igazán jó olvasni, összesen 10 oldal, ami picit kevés, de többnek tűnik a négypaneles mivolta miatt, ettől függetlenül bármikor előkaphatjuk és újraolvashatjuk, hiszen ez egy maradandó darab lesz az életünkben.
 

Megjegyzések