Egy kislány a szellemek között - Chihiro Szellemországban



  A vidék szépségéhez semmi sem fogható, főleg, hogy Japánban rengeteg szentélyt és más épületeket is találhatunk elrejtve a világ elől. De mi van akkor, ha mi megtaláljuk, és egy új világba kerülünk, miközben a szüleink éppen bajban vannak.

  A történet eddig egyszerű, innentől pedig Chihironak munkát kell keresnie, és amikor megkapja, dolgoznia kell, hogy el tudjon szabadulni erről a helyről, és hogy szüleit visszaváltoztassa a disznó alakból. Ekkor találkozik Yubabával, aki elveszi a nevét, Chihiroból Sen lesz, és így már nem mehet vissza az emberek világába.
  Yubaba nehezen, de munkát ad Chihironak a fürdőházban, ahol minden piszkos munkát vele végeztetnek el, mint a folyamisten megtisztítása is. Chihiro állja a próbát, és jutalomból kap egy kis gyógyfüvet is. Közben megismerkedhetünk egy másik szellemmel is, aki Chihiro munkájában segít, majd később mindent felfal és csak a kislány tud segíteni, hogy megmentse a szellemek életét.
  Persze a munka közben Chihiro találkozik a szerelemmel is: Haku, egy érdekes fiú, aki Yubabát szolgálja, és lassan más is kiderül róla. Haku sorsa is nehéz, és Chihiro rajta is segít majd, miközben megmutatja Yubabának: nem minden az, ami látszik.
Szereplők:
Chihiro:
A történet kezdetén egy átlagos lány, aki elköltözik a szülővárosából. Félénk, és nem akar rosszat, csak kikerülni a Szellemvárosból, ami nem is olyan könnyű, mint elsőre gondolja.

Haku:
Yubaba szolgája, aki bármire képes, és mindent meg is tesz, legyen az jó vagy rossz. Megszereti Chihirot, de szerelmük nem lehet teljes, hiszen Chihiro nem lehet örökké szellem.

Yubaba:
Önző és egyetlen kincse, a kisbabája. Mindent és mindenkit átváltoztat, aki olyat tesz, amit ő nem szeretne, de sokszor nem veszi észre azt, ami az orra előtt van.

Arcnélküli:
Megkedveli Chihirot, de eközben sok bajt is okoz. Felfal mindenkit, és csak a lány gyógyfüvei gyógyítják ki. Yubaba testvéréhez (aki ellentéte Yubabának) fog menni a lánnyal együtt.

  A Chihiro érdekessége, hogy rengeteg díjat kapott, többek között az Oscart is. Ez is mutatja, hogy egy olyan darab, amit meg kell néznie egyszer az embernek. A film 2001-ben készült, Magyarországon 3 formában is megjelent a Best Hollywood által. Eredeti címe: Sen to Chihiro no Kamikakushi, ami sokban utal a történetre is. 
  Az animáció része tipikus Ghibli, annyi különbséggel, hogy sok sötétebb színnel dolgoztak itt. A zene az, ami miatt teljesen kedvenc lett, mivel a főtémája igazán fülbemászó, az ending is szép, illik a filmhez.
  Mindenkinek ajánlani tudom, hiszen egy Ghibli gyöngyszemmel állunk szembe. Bár vannak ennél jóval filozofikusabb, vagy éppen vidámabb történetek, mégis a felépítése és karakterek érdekessége miatt mindenképpen megér egy próbát. 

Megjegyzések