Földi pokol egy kollégiumban! - A fiúk és a lány


Saiko Garden középiskola. A diákok tisztelettudóak, az ország legjobb tanulói koptatják itt a padot, az iskola tekintélyes és jó hírű. Ám a fekete bárányok itt is megtalálhatók.
Hoshina Aria és öccse, Masaki, ki még ovis Tokio-ból érkeznek a kollégiumba, édesapjuk hívására. A levélben az állt, hogy a lánykollégium gondozója lett, aminek igen jó a híre. Így Aria nem tétovázott, hanem csomagolt és jött. Csakhogy, történet egy kis tévedés. Édesapja a  fiúk koleszának gondnoka lett, önálló kis házzal.
Történetünk helyszíne: az iskola Tsurushi kollégiuma, más néven:
„Bűnözők háza. A Saiko Garden állatkertje”
Aria sorsa még érkezése napján megpecsételődik. Alig öt perce érkezik meg, mikor az elsős fiúk lerohanják és túsznak használják apjával szemben. A kavarodásban pedig elveszti a plüss nyuszit, melyet édesanyjától kapott, s mely mindennél fontosabb számára. Hová lett a nyúl?
Aria balszerencséjére, a kosaras srácok vezetője, Tennoji kaparintotta meg. Hogyan kaphatja vissza a túszt? Ha teljesíti minden parancsukat és kérésüket, jó esetben, talán… esetleg, de nem biztos.
 Így vár a lányra rengeteg takarítás, mosás és a többi. Ám a fiúk nem kímélik, még a rajtuk lévő alsót is képesek a kezébe nyomni. Rondának nevezik, ugyanakkor beszöknek hozzá éjszakára, akár az ágyába is, meztelenül. S ennek következtében, a végzősök már is egy párnak könyvelik el őket, ami téves következtetés. Visszakapja a nyuszit? Mit akarnak a harmadikosok tőle?
Mindettől függetlenül a pályán zseniálisak a fiúk, ráadásul ez az egyetlen esélyük az egyetemre is: a sport ösztöndíj. Így ha kosárlabdáról van szó, mindent megtesznek a győzelemért. Tennoji pedig ösztönzi a többieket a pályán, még jobb és jobb eredményt sajtolva ki belőlük.
Aztán történik egy, s más a hetek, az évek során. Be akarják zárni a kollégiumot és csak akkor maradhatnak, ha a vizsgán, átlagon felüli eredményt érnek el. Amire szinte semmi esélyük és a 222 fiúnak esze ágában sincs leülni tanulni. Aria-t pedig minduntalan megpróbálják eltávolítani, mivel csak a tanulásról szövegel és a tananyagról. Sikerül rávennie őket?
Megismerhetünk egy nagyon aggodalmas bátyót is, aki olybá tűnhet, szerelmes a húgába, s minden fiút távol tart tőle. Ám óvintézkedései ellenére a húga közelebbi ismeretségbe kerül egy fiúval, aki pechére, bátyja osztálytársa. S, hogy tovább tetőzzük a helyzetet, a srácok reggeltől-estig ölik egymást. Mi lesz ennek a vége?
A kollégium leégése után a fiúknak spórolniuk kell, így napi egy étkezés engedélyezett számukra. Mégis, meddig bírja ezt az éhenkórász, állandóan éhes, kamasz fiúkból álló banda? Két napig se, természetesen. S hogy szerezzenek kaját, ha nem fosztják ki a boltot? Mit művel Tennoji, amivel mindenkit magára haragít, s amiért magára marad? Hogy viseli a magányt? Mit kell tennie, hogy visszafogadják? S, hogy a helyzet tovább romoljon, felbukkan a Nakaji Real Estate, hogy felvásárolja a területet. Mit tehetnek ez ellen a diákok?
Az utolsó tanév se mentes a bajoktól. Mivel a srácokat felvették kiváló tornaórai teljesítményük miatt, már nincs semmi gondjuk az élettel, így csak lógatják a lábukat és élvezik azt. Igen hangosan. Ezzel az őrületbe kergetve Arisa-t, akinek egyetlen esélye van a vizsgán, hiszen a pótvizsga díját nem tudná kifizetni. S a koleszban maradni nagymamának nem lenne vicces. Arisa fél, hogyha elválnak útjaik, mind elfelejtik őt, és véget ér minden. Ám ami még rosszabb, az Tennoji magánakciója, amire csak későn derül ki. Mi lesz a történet vége? Mit tervez Tennoji? Együtt maradnak?
A mangából kiderül!

Szereplők:

Hoshina Aria
Alacsony, szorgalmas lány, aki igyekszik megnevelni a fiúkat, miközben azok az idegeire mennek. Egyetlen napja se unalmas, ám a tanulásra se marad sokkal több ideje.

Tennoji Rikio
Kegyetlen, bunkó és zsarnok. Illegális dolgokat eszel ki, előszeretettel veszi el más holmijait, és szereti cukkolni Aria-t.  Érzelmeivel már hadilábon áll.

Yasunaga Kei alkotta e vidám és rettentően humoros soujo mangát (Boys’n Girl). Karaktereit előszeretettel ábrázolja macskaként, így még viccesebbé téve a történetet. A bosszús és vidám kandúrok története nem mentes minden gondtól, ám annál szórakoztatóbb. 1998-ban jelent meg az első kötet. A kész mű 5 kötetes, minden fejezete megtalálható a manga.hu oldalon.

Megjegyzések