Gurulj panda, gurul - Tarepanda



  Mindenki álmodozott már arról, milyen lenne az élet munka vagy suli nélkül, csak otthon heverészni, és ellenni, nem csinálni semmit. Van, akinek az egész élete ilyen, mint Tarepanda, aki csak van. De mi van akkor, ha megunjuk a semmittevést?
  Tarepanda élete másról sem szól, csak a semmittevésről, a jó meleg, ágyban való alvásról és az evésről. Egyik nap azonban úgy érzi, meg kell ismernie a világot, ezért kigurul a házból, és elindul felfedezőútra. Találkozik ismeretlen helyekkel, sok emberrel, akik felveszik, vagy lerakják, eladják, vagy megveszik.
  Tarepanda a hosszú út során magányos lesz, és hazavágyódik, és talán ennyi elég is ahhoz, hogy a gazdi megtalálja. Ezután Tarepanda hazakerül, a régi, megszokott helyére.
  A manga tejesen színes, ezért nagy hangsúly van a vizualitáson. A pasztellszínes környezet megmutatja, milyen is egy város, és a benne lévő emberek, milyen, amikor egy pandát bárki eladhat vagy megvehet.
  A manga összesen 1 fejezet, 34 oldal, ami talán rövidke is, hiszen alig van benne szöveg. A manga 1998-ban készült, Hikaru Suemasa tollából.
  Érdemes elolvasni ezt a szösszenetet, hiszen az aranyos panda története jól bemutatja a városok életét is, na meg a pici, gurulós pandákat is. 

Megjegyzések