Lovagkori paródia - Senyuu





  A lovagok kora nem olyan népszerű az animékben, mint itt Európában, ettől függetlenül találhatunk néhány érdekes művet. Vannak vér komoly shounenek, de persze egyáltalán nem komoly alkotások itt, mint a Senyuu egy vérbeli animés paródia, mindenről, amiről csak lehet.


  Az anime kezdetén láthatunk egy fiút, Albát, aki sok lovaggal együtt elindul, hogy megállítsa a démonokat, akik hirtelen, egy idézés során megjelennek. Aki elfogja a démonok vezetőjét, aki elvileg leigázná a Földet, az lesz a király leszármazottja is. Persze nem lehet egyedül nekivágni az útnak, kell egy társ, a hős és rátermett, vagy legalábbis harcos lelkületű Ross.

  Ezután a történet, ha van ilyen a Senyuu során, akkor  az csak bonyolódik, hiszen megjelenik a démonok hercegnője: Ruki, aki úgy néz ki, mint egy tizenéves kislány. Elmondja, hogy nem szándékosan idézte meg a szörnyeket, hanem csak popcornt akart csinálni, és célja visszavinni a szörnyeket a saját világukba.

Szereplők:

Alba:

Egyszerű, viszonylag realista, de annál gyávább fiú, aki nem akar harcolni, és általában az esztelenségben ő szolgáltatja a realizmus száraz szigetét. Kicsit olyan, mintha be lenne oltva hősiesség ellen, mégis nagyon vicces karakter akit csak sajnálni lehet.


Ross:

Szótlan, erős, és bátor, aki bárkivel harcol, akivel kell. Mindent félreért, bár legtöbbször szándékosan, és sarkítottan fogalmazza meg a mondanivalóját. 


Ruki:

Démon, aki kislánynak néz ki, kislányként viselkedik, mégis kora nem kislányhoz illő. Démonok által használt dolgokkal kínozza a körülötte lévőket, főleg Albát, pedig nem akar rosszat, sőt segítőkész és aranyos. 


Ou-sama:

Idős lovag, aki enyhén (vagy nem is annyira enyhén) lolicon mániás. Már nem is kell mondanom, hogy Ruki lesz az áldozata, akiért mindent megtenne, még akkor is, ha idősebb, mint aminek látszik.


  Az animében még rengeteg szereplő van, akik megérnek egy misét, mint a mazoista macska (ilyet se sokszor lát az animefan) vagy Ruki testvére. Mindegyik szereplő egytől egyig hibbant, de ez nem is baj.

  A Senyuu egy animeparódia, amiben minden megtalálható, amit csak ki lehet a parodizálni: lolicon mánia, vagy éppen a jutsuk (egy részben nem is annyira titkolt Naruto paródiát láthatunk) és éppen ezért semmit sem szabad komolyan venni benne.

  Az anime összesen 13 részes, egy rész 3 perces openinggel (a bemutató szöveg, hogy a király kiküldi a lovagokat. Ez minden részben más, és emiatt vicces is) és endinggel (egészen érdekes és hangulatos dal, illik a paródia mivoltához)

  Aki azt hiszi, hogy 13 részben (méghozzá ilyen rövid részben) ki lehet fejteni egy igazi paródiát, az téved, ezért számítanunk kell egy második évadra is. Az első évad a mostani téli szezonban kezdődött, a második évad elvileg a nyári szezonban fogja folytatni a Senyuu történetét, amit érdemes lesz figyelemmel követni.

  Mivel összesen 39 perces az egész évad, ezért érdemes rá vetni egy pillantást. Érdekes, vicces, és annak ajánlom igazán, aki látott már jó néhány animét, hiszen annak sokkal több poén fog leesni. Aki nem látott még sok animét az se csüggedjen, annak is lesz elég poén ebben a 39 percben.

Megjegyzések