Megmenteni a menyasszonyom! - Lupin III - Cagliostro kastélya



  Ha egy herceg megmenti a királykisasszonyt abban nincs semmi extra, de ha a herceg egy tolvaj, akkor minden a feje tetejére áll.  De a főhősnek se legyen könnyű dolga, kell egy fő gonosz is. 
  Lupin egy hivatásos tolvaj és szoknyapecér, akinek célja a gazdagság, és az élet élvezete, na meg a csajozás. De néha még őt is átverik, mégpedig a méltán híres kecskepénzzel, ami szinte ugyanolyan, mint a valódi. Ekkor indul el Lupin Cagliostro kastélyába, hogy megoldja a kecskepénz ügyét, mikor találkozik egy gyönyörű menyasszonnyal.
  Lupinnak több se kell, még Jigen se szállt be a kocsiba, már megmentené a lányt, amivel egy nagy bajba keveredik. Nem csak a kecskepénzt találja meg, de a kastély csapdáit is, meg a rendőröket, akik kivételesen vele is együtt dolgoznak, hogy a pénzhamisítókat lebuktassák. Mi a kastély titka, és miért küzd Lupin?
Szereplők:
Lupin:
Igazi gazember, aki minden női szívet elhódít, és minden kincset ellop. Hősies, ha valamiért küzdeni kell, de nem a tipikus herceg a fehér lovon figura. Vicces helyzeteket generál, de ha kell komoly is tud lenni. Emellett eszes és ezt a terveinél ki is használja.

Jigen:
Lupin társa, aki kevésbé nőcsábász, és jobban figyel mindenre. Persze ő is olyan kapzsi tolvaj, mint Lupin.

Goemon:
A csapat harmadik tagja, aki csöndes, és halk, eszes, pont ezért ritkán szólal meg. A kardjával harcol, ami meghökkentő, mikor mindenki pisztollyal lövöldözik.

Clarisse:
Kedves, naiv kislány, aki a Cagliostro család leszármazottja. Igazi hercegnő típus, sokszor passzív szerepe van csak.

Fujiko:
Clarisse ellentéte, erős és határozott, bármire képes, még Lupinnál is nagyobb gazember. Segítőkész, de azért mindenkit óv Lupintól.

Gróf:
Csak a pénz és a vagyon érdekli, ezért készíti a kecskepénzt is. Clarisse is csak a vagyon miatt érdekli, és mindent megtesz azért, hogy a rejtélyes kincset megtalálja.

  Sok apróság miatt lesz érdekes ez a film: ilyen például, hogy a hamisított pénz között megtalálható a forint is, a zászlók között meg sok európai zászló is. Izgalmas ilyen apróságokra rábukkanni, de a többit nézzétek meg a filmben.

A film 1979-ben készült, összesen kb 1,5 óra hosszú. Eredeti címe: Lupin Sansei: Cagliostro no Shiro, de mivel magyarul leszinkronizálták (illetve elvileg ki is adták) ezért magyar címe is van: Lupin III - Cagliostro kastélya. A film megtalálható online is, magyar szinkronnal, de érdemes belenézni az eredeti verzióba is, mivel ez a szinkron (Miyazaki film ellenére) borzalmasan sikerült. Akinek ez kevés lenne, ajánlom a Lupin sorozatot is, amit felirattal meglehet nézni.
  Az animáció igazán gengszteres lett, néhol egyszerű, máshol tájképszerű. A színek nem élénkek, sőt legtöbbször sötétek, de ez annak is betudható, hogy milyen régen készült. Ettől függetlenül megvan a retró érzés benne, amitől csak még tovább akarjuk nézni.
  Nehezen kezdtem neki, de nagyon megtetszett, Lupin egyből elrabolta a szívemet. Érdemes megnézni nem csak azért, mert Miyazaki film, hanem mert tényleg jó a történet, és egy igazi gengszteres animével nem minden nap találkozunk. 

Megjegyzések