Nyanpire, avagy egy kismacska kalandjai nya~





  Mi a legcukibb a világon? Hát sok minden, de azért a cicák elég cukik, hogy róluk szóljon jónéhány történt. Na de a korok változnak, és a vámpír sokkal menőbb, mint egy macska. Ha pedig az van, akkor nem tehetünk mást keresztezzük őket.
  A keresztezés eredménye nem más, mint Nyanpire, egy macska, akit megharapott egy vámpír, és így tud tovább élni. Persze a mi kis macskánk nem marad egy helyben, ismerkedik a világgal, és bajba keveredik, de hát ez a dolga egy pici Nyanpire-nak.
Szereplők:
Nyanpire:
Aranyos, cuki, naiv, és butus. Igazi szerethető karakter, aki akkor se tud semmit, ha azt többször elmondják neki. Szerencsére barátai vigyáznak rá, még akkor is, ha adott esetben neki kellene vigyáznia másra. Kedvencei a piros ételek, főleg az eper. 

Masamunya:
Egy szamurájmacska, aki kezdetben be akarja bizonyítani szamuráj mivoltát, majd beleszeret Nyapire-ba, akiről persze hamar kiderül: fiú.

Nyantenshi:
Bukott angyalmacska, igazi rossz fiú, aki mindenbe benne van, de persze a naiv Nyapire-t rossz útra nem lehet vinni. 

Chachamaru:
Nyapire kishuga, aki éretebb, mint a mi kis vámpírmacskánk, sokszor olyan, mint egy nővér. Mindenki vigyáz rá, hiszen pici és cuki, mégis sokszor ő a felnőttesebb.

Denevérek:
Ikerek, akik vérre szomjaznak, és akik igazi vámpirdenevérek... vagyis jobban, mint Nyanpire. 

  A kis történet alatt minden esemény és klisé szóba kerül, amiről paródiát lehet csinálni, a Halloween-től kezdve egészen a szereplők múltjáig. A szereplők egy percig se normálisak, de pont ezért annyira szórakoztató ez a sorozat.
  Az anime 2011-ben készült, összesen 12 részes, amit online Animeaddicts-on meg lehet tekinteni. Grafikája egyszerű, de ez nem is baj, illik az animéhez. Ami érdekes, hogy egy rész openinggel (bevezető, amikor elmondják miért Nyanpire, Nyanpire) és endinggel (fölbemászó dallamú Halloween-es szám) együtt 4,5 perc, ettől függetlenül japánban nagy divatja van. Ilyen például a bentosdoboz, vagy éppen az, hogy kiadtak belőlük figurákat is.
  Aki szeretne egy hibbant macska történetét végigkövetni, vagy csak valami mást szeretne nézni, annak ez tökéletes kikapcsolódás lesz. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a vígjátékokat, paródiákat, vagy csak a rövidebb animéket.

Megjegyzések