NYári szerelem - Summer Rain


  A nyár sok mindent tartogat: utazást, kirándulást, vagy éppen pihenést, na meg esőt, ami olyan gyorsan megy, mint ahogy jön. De a nyár mást is tartogat, új barátságokat és szerelmet is.
  A manga kezdetén Liát az átlagosnak mondható lányt elhívja randira az iskola szuper pasija, Szorimacsi, aki színészkedés mellett még kedves és gondoskodó is. Ennél jobb napja nem is lehetne Liának igaz? De hamar elrontja ezt Richter, az osztálytitkár, aki beosztotta aznapra Liát.
  Talán nem kell mondanom, innentől kezdődik a morcos osztálytitkár, és a ragyogó lány kapcsolata, a semmiből a barátságig. Persze Lia és Szorimacsi kapcsolata is bonyolódik, nem csak Richter, de a színészkedés által is. Vajon Lia kit fog választani?
Szereplők:
Lia:
Kedves, aranyos, naiv lány. Szorimacsiba szerelmes, de később kiderül, hogy ez a szerelem csak bálványozás. Határozatlan picit, mégis ettől lesz aranyos a viselkedése.

Szorimacsi:
Kedves, gondoskodó, szerethető férfi, aki színész, jól néz ki és… Igazi álom pasi, akit mindenki szeretne. Mintha tényleg az álomból lépne ki, és mintha nem is lenne valóságos.

Richter:
Legfőbb ismérve hogy mindig komoly és becsületes, és hogy osztályelső. Bár kicsit komoly, és néha kicsit morcos, mégis szerethető, és talán még jobban is néz ki, mint Szorimacsi.

  A manga nagyon kedves történet, és ami miatt különleges az az egyszerűsége: nem akar mindenről szólni, vagy tanítani, nem akar félmeztelen lányokat vagy fiúkat mutogatni, mégis ez a szép szerelmi történet.
  A rajzolás szép, részletes, igazi shoujoba való. A karakterek rajzolása jellegzetes, mindegyik férfi karaktervonzó, a lányok pedig átlagosan szépek, hogy bárki bele tudja élni magát a történetbe.
  A manga 2007-ben készült, készítője Natalie Wormsbecher, a manga eredeti címe: Summer Rain. A mangát kiadták magyarul is a Deák, és társa kiadó, könyvesboltban 1.500 Ft-ért meg lehet venni, ezt az egykötetes gyöngyszemet. A kiadó többi könyve például a Thomas Brezina könyvek, amik között megtalálható még sok csajszis könyv is.
  Mindenkinek, aki szereti a shoujo történeteket csak ajánlani tudom. Az egészen fiatal lányoktól az érettebb korosztályig bárki elolvashatja, biztosan szeretni fogja. Aki még nem anime/manga fan, de szereti a lányos történeteket, annak is ajánlani tudom, ezek után biztos megkedveli ezt is. Végül pedig, akiknek legjobban ajánlom, és ahogy a borítón is olvasható: Romantikus csajsziknak!

Megjegyzések