Shaman King: Funbari no Uta - Hana története


A történet 7 évvel a Sámán Bajnokság után játszódik. Megismerhetjük Asakura Hana-t egy kisfiút, akit Ryu (avagy Ryo) bácsikája kísér, Édesanyja parancsára. Anyja szerint ideje lenne férfivá válnia, ám a fiú még nem így gondolja.
Első útjuk a piacra vezet, ahol küzdeni kell a halért. A parancsot minden zokszó nélkül teljesítik, mivel anya nagyon ijesztő. A következő célpont egy börtön, ahonnan egy férfit kéne kihozniuk. Ám Hana önfejű akcióba kezd, mire Ryu-t bezárják. Néhány óra múlva pedig már Hana is mellette ücsörög. Aztán felmennek a hegyekbe… S közben mindvégig egy bizonyos napot emlegetnek, amit rejtély vesz körül.
Odafent a hegyekben pedig kiderül a titok, s összegyűlik pár ember.

Asakura Hana
6 éves kisfiú, aki Édesanyjától tart, mivel az asszony nagyon ijesztő.  Inkább minden hang nélkül megteszi, amit mondanak neki, s menet közben elszórakoztatja Ryu-t.

Tekintettel a manga hosszára, ennél többet nem mondanék róla. 2005-ben kezdődött, s 2009-ben fejeződött be. Ehhez képest csak 5 fejezetes – igen rövidek, így egy fejezetben lettek felrakva, - s így 27 oldal az egész történet. Takei Hiroyuki írta. Olvasható az AnimeAddicts oldalán.

Tartozik hozzá még 2 bónusz fejezet is – ezeket magyarul nem találtam. A következő fejezet: „300: Last Words.” Ebben összegyűlnek hőseink, s gyermekeik. Némi visszaemlékezéssel feldobva, így fényt derítve egy-két homályos foltra. S aztán visszatérnek a megszokott mindennapok.
Az utolsó bónusz rész: „Snake Legs” egy könyv körül forog, amitől Yoh-ban meghűl a vér, míg Annában egyre inkább izzik. Ettől többet nem tudok róla mondani képnézegetés alapján.

Minden esetre aranyos kis utó sztori, amit érdemes elolvasni. Jó zárásnak is, de akár újrakezdésnek is, hiszen a törtnet folytatódik, egy új élet, egy új cél és remény mindig van.

Megjegyzések