A kisboszik élete - Kiki



  Boszorkányoknak lenni jó, főleg hogy bármit megtehetünk… vagy mégsem? A varázslatot tanulni kell, és elmenni dolgozni, amikor 13 éves lesz a boszi.
  Történetünk kezdetén Kiki, a kis boszorkány elmegy tanulni, és keres magának egy várost, mint ahogy a boszik szokták. Kikinek nincs könnyű dolga, de egy kiskeresgélés után megtalálja a városát, ahol letelepedhet.
  A városban se könnyű neki, hiszen szállást kell keresnie, amit egy véletlen során sikerül is. Ekkor kezd el dolgozni is, mivel máshoz nem ért, hát futárszolgálatot indít. Találkozni fog sok emberrel, és megismeri majd a városlakókat is, és természetesen a szerelem se kerüli el kis boszinkat.
Szereplő:
Kiki:
A repüléshez ért főként, kedves, energikus, becsületes lány, aki szeretne sok barátot. Mindig vele utazik a fekete cicája, Jiji, aki segít a kis boszinak helyes döntéseket hozni.


Osono:
A hölgy, akinél lakik Kiki. Egy pékséget vezet férjével, és Kiki érkezésekor terhes. Nagyon kedves, aranyos, igazi anyuka, aki segít Kikinek.

Bertha:
Egy idős hölgy, akihez Kiki kimegy. Az öreg hölggyel az unokája nem foglalkozik, ezért minden társaságnak örül. Vele van még a szolgálója is, aki olyan idős, mint a néni.

Tombo:
Kedves, életvidám, okos fiú, akinek álma, hogy repüljön, és minden repüléssel kapcsolatos dolgokat gyűjti. Szinte természetes, hogy amikor megjelenik Kiki, Tombo hamar megtalálja.

Ursula:
Az erdőben lakó művész hölgy, aki állandóan rajzol. Igazán vagány, életvidám, és lelkes lány, aki szereti a természetet, főleg megörökíteni.

  A film nagyon szép, tipikus Ghibli designnal. A történet is érdekes, főképpen az, hogy a természet fontossága mellett most a film a barátságra és az emberi kapcsolatokra épít. Minden szereplő más és más, a motivációjuk különböző, mégis hamar Kiki barátai lesznek.

A film 1989-ben készült, a Ghibli studio munkásai által. Magyarul 2007-ben került a boltokba a Best Hollywood kiadásában. A film az azonos című könyv alapján készült. A film összesen 130 perces, de bőven megéri megnézni.
  Annak érdemes megnézni, aki szeretne egy szép történetet látni, és nem akar nagyharcokat, vagy plátói szerelmeket nézni. Nekem a film nagyon tetszett, és érdemes megnézni mindenképpen, aki szereti a könnyed és aranyos történeteket. 

Megjegyzések