Égett kenyér élete - Kogepan



  Ha valaki nem szép, nem olyan, mint a többiek, akkor képes arra, hogy szomorú legyen, és elzárkózzon másoktól. Ebben a történetben pedig ezt láthatjuk, egy kis csavarral, hiszen a főszereplőnk nem más, mint egy égett kenyér.
  Kogepan (magyarul égett kenyér a neve) egy elégett kenyér, aki depressziós a miatt, mert nem tökéletes, normális kenyér. Célja, hogy normálisként kezeljék, elvigyék őt  is a boltból. Hamar rá kell jönnie, hogy nem csak ő égett, lesz társa is, Cream pan, akivel sok közös élménye lesz.
  Cream pan mellett lesz más barátja is, mint a tökéletes újdonság: strewberry pan, vagy más elégett kenyerek, akik nem olyanok, mint amilyennek lenni kellene, és persze megismerhetjük a kis élénk és játékos és normális kenyereket is.
  Az anime azt mutatja be, hogy milyen a társadalom, a közösség. Ha más vagy, mint Kogepan, nem biztos, hogy egyben rossz is, hiszen megismerkedhetsz olyan emberekkel, akikkel alap esetben nem biztos. De nem csak ez a fontos, hanem, ahogy a végén el is mondják, hogy mindenki egyenlő, hiszen nem számít milyen kenyér, mindenkinek a lehelete fehér.
  Maga az anime összesen 10 részes, egy rész összesen 4 perc. Ami negatívum, hogy az anime nincs lefordítva magyarra, de angol felirattal már megnézhető online.  Az anime 2001-ben készült, és azóta töretlen a sikere, amit mi sem mutat jobban, mint hogy van belőle rengeteg plüss is, na meg más.
   A zenéje érdekes, olyan kis egyszerű, a rajzolása még egyszerűbb, háttér aligha van, a szereplők viszont valamennyire jellegzetesek. Az anime egyszerre vicces, és szomorú, mégis érdemes egy pillantást vetni rá.
  Ha valahol olvasol róla, biztos azt fogod látni, mennyire fárasztó, ami végülis igaz, de a felszín alatt sokkal több is van benne. Érdemes megnézni, aranyos történet, érdekes szereplők, nem mindennapi anime, az 100%. 

Megjegyzések