Egy kis szellem története - AnoHana



  A gyermekkor szép és mindenki boldogan emlékszik vissza rá, kivéve, ha a gyermekkorunkban volt valami, ami miatta csak búslakodni tudunk. Lehet ez egy nem sikerült terv, egy régi, beteljesületlen szerelem, vagy egy barátunk elvesztése is.

  A történetünk kezdetén egy hikikimori, alias Jintan egy meleg, nyári napon találkozik, már 5 éve meghalt barátjával, Menmával. Először hallucinációnak nézi (mint minden normális ember), majd később kiderül: ő tényleg szellem. Menma pedig semmire sem emlékszik, csak arra, hogy van egy kívánsága, amit teljesíteni kell, és hogy ehhez a régi kis csapatot össze kell hozni.
  5 év viszont sok idő, ez alatt a Szuper békevadászok, már nem barátok, Menma halála mindenkit eltávolított egymástól. Mindenki a maga módján menekül a halál tudata elől, és próbálja feldolgozni ezt a tragédiát. Ennek hatására, mindenki kicsit megváltozott, a másik felé máshogy viszonyul, mint előtte, ami persze Menma-nak nem tetszik.
 Az anime során megismerkedhetünk a szereplőkkel, és a múltjukkal, néhány szerencsétlen kívánságteljesítésen át bemutatva. A végén a kívánság teljesülni fog, ami egy részről már az elején tudtuk, hogy ez lesz, másrészről pedig, váratlan, ez a megoldás.
Szereplők:
Jinta Yadomi/Jintan:
Menma elvesztése után begubózik, és iskolába se fog járni. Jószívű fiú, kedves, és szereti Menmát, ami miatt sok szenvedésben lesz része. Régen ő volt a csapat vezére, ezért sokszor, amikor szomorú volt, nem mutatta ki az érzelmeit. Anyukája hamar meghalt, apukája pedig szabad szellemű és nagyon kedves férfi.


Meiko Honma/Menma:
Kedves és naiv lány, aki semmit sem vesz észre, annyira elvarázsolt. Mindenkit szeret, de a csapat tagjai mind máshogy viszonyulnak hozzá: van, aki féltékeny rá, van, aki szerelmes, de mindenki magát hibáztatja a halála miatt.

Naruko Anjou/Anaru:
A csapatban mindig Menmához hasonlította magát, mivel szerelmes volt Jintan-ba. Később Menma helyett az iskola sztárjai barátnői lesz, és az ő jellemüket másolja le. Igazi iskolai személyiség, klassz,menő, mégis picit üresfejű a barátnőivel. Kicsit ellentéte Jintan-nak.

Tetsudo Hisakawa/Poppo:
Gyermekkorában mindenki kinézte és csúfolta az iskolában, de a szuper békevadászok befogadták. Menma halála után el akarta hagyni a helyet, ezért elment világkörüli útra, de amikor hazatér, a szuper békevadászok lakhelyére tér haza. Ő az, aki külsőre megváltozott, de belül még mindig a kis Poppo lakozik.

Chiriko Tsurumi/ Tsuruko:
Jeles tanuló, okos és sokszor pont emiatt szótlan. Mindig visszafogja az érzéseit, Menma halála után az iskolába és Yukiatsuval való barátságába folytja bánatát.

Atsumu Matsuyuki/Yukiatsu:
Ő is él tanuló, de az érzelmeit nehezebben tartja kordában. Szerette Menmát, és nem tudta elfelejteni. Tsurokot észre sem veszi, természetes számára, hogy ott van neki egy barátja. Néha arrogáns, de nem akar rosszat, csak elfeledni Menmát.

  Az anime 11 részes, és 2011-ben készült, online megtalálható Animeadditcs-on. 2013-ban fogják kiadni a movie verzióját. Teljes címe: Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai, de röviden csak Ano Hana.
  Az anime főként azoknak ajánlott, akik bírják a szomorú történetet. A vége főként szomorú, de az egész animét áthatja a nyomott hangulat. Emellett fontos, hogy az anime főleg a karakterekre épít, na meg a személyek kapcsolatára és nem a történetre, de ettől függetlenül sem lesz unalmas a történet. Mindenki, aki szeretne egy jó történetet látni, annak ajánlom ezt az animét.

Megjegyzések