Első szerelem - Borsmenta


  Néha azt kívánjuk, bárcsak az égből leesne egy angyal, aki jóképű, kedves, okos, és gyakorlatilag tökéletes. Van, aki ezt meg is kapja, csak picit másképpen, hiszen az égből esett fiú lehet, hogy nem is olyan tökéletes, mint ahogy kívántuk.
  Hei egy átlagos lány, aki szerelmes osztálytársba, a híres énekesbe, Icsi-be. A szerelem főként plátói, hiszen Icsi híres, és mindenki belé szerelmes, miközben Hei csak egy átlagos lány, akivel beszélget néha. Ez persze Hei-nek gondot is okoz, hiszen a menő lányok, élén Naomival, mindent megtesznek, hogy Hei eltűnjön az útból és Icsi őket szeresse meg.
  A lányok egy alkalommal túllőnek a célon, és ekkor egy égből pottyant fiú megmenti őt. A fiúról kiderül, hogy fiatalabb, mint Hei, és alacsonyabb is, és hogy közel sem olyan barátságos, mint hinnénk. Io, a lázadó fiú ezután azon dolgozik, minél menőbb legyen, és sajnos Hei sem maradhat ki ebből. 
  Amikor pedig már minden a feje tetejére áll, akkor derülnek ki rosszabbnál-rosszabb dolgok, és természetesen az is: Io-nak is pont akkora rajongótábora van, mint Icsinek, és Marry onnan is kiemelkedő. Mi lesz a kis párokkal? Io menő lesz? Hei kit választ: Icsi-t vagy Io-t? És Marry?

Szereplők:
Hei:
16 éves, átlagos, bár kissé naiv lány, aki Icsi-ért epekedik, és természetesen ez keveri őt legnagyobb bajba. Neki még a randi gondolata is sok, csókról nem is álmodozik, vagy ha igen, azt is titokban. Io-val viszont felettébb mogorva, és harcias is tud lenni.

Io:
Lázadó tini, aki ki akar törni testvére árnyékából. Mindent megtesz azért, hogy menő legyen, gördeszkázik, és még egy csajt is bevállalna… ha megértené milyen egy lánnyal randizni. Hei csinos, ezért őt is csak azért szeretné, hogy menőbb legyen, egyébként harcias és laza vele és mindegyik lánnyal.

Icsi:
Énekes, majd színész fiú, aki iskolába jár, emiatt a lányok futnak utána. Naomi, és bandájának célja elhódítani Icsi szívét, ami nehéz, hiszen a fiú nem szerelmes senkibe. Hei is csak egy lány számára, aki segít neki. A történet végén felszínre kerülnek a valódi érzései is, ami picit megdöbbentő is lehet.

Marry:
Io rajongói fanklub vezetője. Szerelmes Io-ba, de ő már egyáltalán nem olyan, mint Hei. Talpraesett, eszes lány, aki bármit megtenne Io-ért. Gonosz lánynak tűnik, mégis csak szerelmes.


  A manhwa rajzolása érdekes, hiszen tipikus manhwás (nagy, tányér szemek, hosszú, részletesen kidolgozott haj, és ruha, hosszú, vékony végtagok) pont ezért a mangához szokott szemnek eléggé furcsa lehet.
  A manhwa, mert hogy az alkotó koreai, név szerint: Seo Eun-Jin 2001-ben írta meg ezt a művét. Összesen négy kötetes, amit a Vadvirágok Könyvműhely ki is adott. Egy kötet ára: 1890 Ft, de gyakran szokott a conokon a jegyet levásárolható részlegen lenni.

  A történet elég jó ahhoz, hogy elolvassuk manhwát, bár picit hasonlít a Love*com alap koncepciójához. Ez zavaró is lehet, de a végre teljesen kinövi ezt a hasonlóságot. A karakterek is összetettebbek, mint ahogy azt várnánk ettől a shoujo-tól. Aki szeretne olvasni egy vérbeli, tinis, lányos sorozatot, annak mindenképpen ajánlott.

Megjegyzések