Gyógyszer vagy méreg? - Black Jack movie



A következő ismertető +18 korhatáros tartalommal rendelkezik.
  Aki már izzítaná a hentai érzékelőit, vagy csak reménykedik egy új yaoi történetben, annak most csalódást fogok okozni, hiszen a Black Jack movie nem az erotikus volta miatt korhatáros, hanem a  témája miatt. De miről is szól a film?
  A film kezdetén láthatjuk a szuper embereket, akik olimpiát nyernek, vagy darabokat komponálnak, és olyan dolgokat visznek véghez, amit egy normál ember nem tud. Aztán kiderül, hogy a szuper emberek se olyan szuperek, hiszen hamar meghalnak, és senki se tudja miért.
  Black Jack, a híres tudós, akkor kerül a képbe, mikor egy kislányt műt meg. A kislány műtéte után két évvel jelentkeznek a szülők, hogy Lisa újra beteg. Black Jack nem tudja megmenteni a lányt, és csak azt tudja elmondani, hogy a kislánynak a szervei gyorsan öregedtek.
  A két ügy lassan egybefonódik, és Black Jacknek is csatlakoznia kell a szuperemberek gyógyításának csoportjához. Mi a szuperemberek titka? Meg tudja gyógyítani Black Jack a szuperembereket?
Szereplők:
Black Jack:
Egy engedély nélküli sebész, aki szereti egyedül intézni a dolgait. Egy esetért rengeteget kér, ellenben szinte biztos, hogy a műtétei sikerrel járnak. Magába forduló, mégis nagyon eszes, és egyetlen fontos személy van az életében: a kislánya.


Pinoko:
Híres sebészünk egyetlen kislánya, aki fiatal korához képest, már idősebbnek tűnik, de ettől függetlenül szeretne kislányként viselkedni. Jo Carol a kislányt használja fel, hogy Black Jack neki dolgozzon.


Jo Carol:
A szuper emberek meggyógyításával foglalkozó csoport vezetője. Céltudatos, és mindent megtesz a céljai eléréséért. Fontos szerepe lesz a szuper emberekkel kapcsolatban.

  Az anime 1996-ban készült, 92 perces film. 2007-ben került ki magyar szinkronnal a film, a Black mirror kiadásában (a kiadónak köszönhetjük többek között a Kai Doh Maru-t és a Street Fighter filmeket is)
  A Black Jack rajzolása a korának megfelelően retrós, mégis nagyon realisztikus. Ami becsülendő a filmben, hogy az emberek reakciói nagyon is realisztikusak, olyan, mintha ez a történet tényleg megtörtént volna. 
  A Black Jack univerzum rengeteg movie-val, sorozattal, OVA-val, és special-al rendelkezik, ebből magyarul csak ez az egy film érhető el. A készítője Osamu Tezuka, akiről minden bizonnyal sok ember hallott már, hiszen ő készítette az Astroboy-t, a Kimba, a fehér oroszlánt (magyar szinkronnal adták) és még rengeteg mangát.
  Mindenképpen 18 év felett érdemes megnézni, nem csak a téma komolysága miatt, hanem a műtétes jelentek miatt is. Aki viszont betöltötte a 18. életévét, annak nagyon is ajánlom, hiszen egy zseniális alkotás, elejétől a végéig izgalmas. 

Megjegyzések