Öld meg a farkast! - Doubt



  Mindenki szeret játszani, főleg olyan játékokkal, ami híres. Ha ez ráadásul még logikai játék, akkor szülő se ellenkezik ellene. De ha ez a játék már nem csak egy játék, akkor mit tehetünk?
  Szereplőinkben egy közös vonás van: mindenki játszik a Rabbit Doubt (vagyis nyúlkétely) című játékkal. Egy nap rájönnek arra, hogy jó lenne megismerni egymást, ezért elmennek egy karaoke bárba. Az első probléma itt kezdődik, hiszen az egyik játékos nem jelenik meg, de helyette egy másik, a nyúlkételyről nem nagyon informált lány veszi át a helyét.
  Innentől lehetne akár szerelmes shoujo is, de nem az, hiszen a karaoke bárban mindenkit elkábítanak, és egy rejtélyes helyre visznek mindenkit. Az egyik lány halott, a többieken vonalkód van, és egy új, idegen férfi van közöttük: a találkozóról hiányzó egyetemista.
  A játék lényege, hogy a nyulak, vagyis a szereplők között van egy farkas. Senki se tudja, ki az, és ezt kell kideríteni. Ha megölöd a farkast, téged nem ölnek meg. A vonalkódokkal pedig, ajtókat lehet nyitni, de csak egyet, ezért vigyázni kell vele.
Szereplők:
Rei:
Magányos lány, aki egy tévés műsorban szerepelt, majd csalónak kiáltották ki. Nagyon visszahúzódó, nem szeret emberek közé menni.

Mitsuki:
Kedves, naiv lány, Yuu ismerőse, aki véletlenül került bele a játékba… vagy mégsem?

Yuu:
Az ő szemszögéből látjuk a dolgokat, viszonylag átlagos srác, akire alaptalanul is hazugnak tartanak.

Haruka:

Flörtölős, belevaló lány, akinek sokszor előbb jár a keze, mint az esze. Több közös szála is van a többi nyúlhoz.


Eiji:
Vagány, bandavezér srác, aki laza, és akkor se engedi, hogy segítsenek neki, ha veszélyben van.

Hajime:
Okos, fiatal egyetemista, aki jól is néz ki. Ő az, akinek az esze sokat segít a nyulakon, de ki tudja… lehet ő a farkas?

  A történet bár nem egyedi, de izgalmas, és felettébb szórakoztató. Minden bizonnyal arra a végre, amit a mangaka készített senki sem számított, rengeteg fordulat van benne, na meg a farkas múltjára is fény derül. A történetben senki sem az, akinek látszik, bárkiről kiderülhet, hogy ő a farkas, hiszen mindenkinek lehet.
  A manga összesen 4 kötet, ami elég rövidke (lehetett volna hosszabb is) bár a gyilkosságok ennél gyorsabb ütemben történnek. A mangaka Yoshiki Tonogai, akiek másik mangája a Judge, ami magyarul eddig 3 kötetig van fordítva (amúgy 6 kötetes, és rettentően hasonlít a Doubt-ra) A Doubt 2007-2009 között futott, magyarul az összes fejezet elérhető.
  Aki belekezd, az biztos, hogy végig is olvassa, hiszen annyira lebilincselő. Bár ez horror manga, én nem éreztem félelmet és a gyilkosságok se olyan durvák, ezért ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy szövevényes történetet olvasni. Na? Belekezdesz a játékba? Vagy nyuszi vagy?

Megjegyzések

  1. Ha nem olvasom előbb a mangát, mint ezt, akkor most biztosan neki kezdenék. Amúgy meg jó kis ismertető, ahogyan jó kis manga, bár szerintem a rövidsége kifejezetten előnyös.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése